Samme dag som Michael Jackson-filmen «This is it» har premiere på verdens kinoer presenterer EM I Music Norge det som muligens blir årets julegave for fans av Alexander Rybak. «Fairytale — The Movie» legges nemlig ut for salg 30. november, og i en pressemelding lover EMI at seerne får sjansen til å følge Rybaks aktiviteter etter den overlegne seieren i Eurovision Song Contest i Moskva.

Dvd

Filmen gis ut på dvd, og følger Rybaks ferd over store deler av Europa i kjølvannet av seieren. «Vi følger Alexander tett på hysteriet, ryktene, romansene, livet bak scenen - og på scenen» lokker EMI, og Rybak selv opplyser at hemmeligheter blir avslørt.

– Kamerateamet fulgte meg overalt. Det er nesten irriterende å se hvor mange hemmeligheter som blir avslørt nå, sier han i pressemeldingen.

Suksess

Singelen «Fairytale» ble den tredje mest solgte i Europa etter finaleseieren. Bare Black Eyed Peas og Lady Gaga var foran ham på den europeiske listen. På den norske VG-lista var sangen inne i 22 uker, og albumet som fulgte vinnersangen holdt seg inne på lista i 19 uker. Filmteam som fulgte Rybak ble ledet av regissør Rune Langlo.

– Jeg blir jo litt flau av å se hvor mye rart jeg har sagt foran kamera. Dette er underholdning på min bekostning, og heldigvis lo jeg selv, opplyser Rybak.

Den kommende dvd-en inneholder også opptak fra konsertopptak fra Operaen i Oslo, samt musikkvideoene til «Fairytale», «Funny Little World» og «Roll With The Wind».