Rybaks «Fairytale» debuterte med en oppsiktsvekkende 10-plass på den britiske singellisten forrige uke. Det var godt foran superstjerner som Beyonce, Miley Cyrus og Prodigy.

Nå faller Grand Prix-schlägeren som en stein – denne uken ned til en 38. plass.

Ikke forbauset

Plateselskapet synes ikke det er noe å ta på vei for:

— Det kommer ikke som en overraskelse på oss. Det gjorde derimot 10.-plassen forrige uke, som uten noen form for promo annet enn Eurosong selvfølgelig, kom så høyt. Han gjør ingenting i England, og har ikke en gang platekontrakt der, poengterer markedssjef i EMI, Erling Johanessen overfor Dagbladet.

Eventyrlig salg

Andre piler peker derimot opp for 23-åringen:

I Norge troner «Fairytale» fremdeles øverst etter 16 uker på VG-listen. Albumet satte salgsrekord under lanseringsdagen på Platekomaniet, og plateselskapet har ifølge bransjebladet FaroJournalen sendt ut 80.000 eksemplarer til butikkene.

Singelen «Fairytale» ble den tredje mest solgte i Europa sist uke. Bare Black Eyed Peas og Lady Gaga slår Rybak på den europeiske listen. I tillegg til i Norge, ligger låten også på topp i Sverige, Finland, Hellas, Belgia og Danmark, ifølge FaroJournalen .

Alexander Rybak har så langt platekontrakt i 22 land.. Selv om andre land også har snust på eventyrgutten, kommer han til å prioritere landene han der han allerede har kontrakt, ifølge manager Kathrine Synnes. Storbritannia er altså ikke blant disse.

Foto: SCANPIX