John Cleese har lagt verdenspremieren på showet «En latterlig kveld med John Cleese — eller hvordan finansiere skilsmissen» til Norge, og han besøker seks norske byer på turneen. I en melding til de som følger med på mailinglisten til komikeren utdyper han sitt forhold til Norge, «that most delightful of tall, thin countries».

– På grunn av fornuftig økonomisk planlegging etter å ha oppdaget olje i Nordsjøen eier Norge nå en prosent av verden. Noe som er en av grunnene til at jeg er her, skriver han.

Penger

Oslo får besøk i morgen, og deretter går ferden til Lillehammer, Trondheim, Tønsberg, Bergen og Stavanger før turneen vender tilbake til hovedstaden. Cleese er glad for at finanskrisen ikke rammer Norge like hardt som andre land.

– På tross av de harde økonomiske tidene vi alle befinner oss i har de elskverdige nordmennene faktisk råd til å betale prisen på sitt eget øl og en fornuftig priset billett for å se undertegnede, skriver han i meldingen til fansen.

Råd

Han spøker videre med at noen av publikummerne sikkert vil sitte i komfortable seter på showet og vurdere om de skal refinansiere lånet på huset sitt for å få råd til et ekstra glass med vin.

– Jeg ser oppriktig fram til å møte dere alle, diskutere helsegevinstene av en geitostbasert diett og le av all galskapen som livet gir oss i så store mengder, skriver han.

Norge

Cleese har sett skrått på Norge og nordmenn tidligere. I 1979 bidro han på NRK-produksjonen «To Norway - Home of Giants». Der fikk vi se og høre Cleese som reisereporter, og filmen ble belønnet med pressepris og Chaplin-pris i Montreaux.

Her er et lite gjensyn:

Her er turnélisten:

Oslo, 2. oktober

Lillehammer, 3. oktober

Trondheim, 5. oktober

Tønsberg, 6. oktober

Bergen, 8. oktober

Stavanger, 9. oktober

Oslo, 10.oktober