Konsert

Venke Knutson

Granehallen, Arendal

Torsdag kveld

180 frammøtte

Men ifølge sikre etterretningskilder sparer birkenesingene på kruttet til hun kommer til Birkeneshallen i november. Dermed måtte Knutson nøye seg med det Arendal rock city hadde å by på av oppmøte til en konsert med fri aldersgrense en torsdag kveld.

Knutson opplyste etterpå at hun ikke er vant til å synge for unger, men lærerinnen er til gjengjeld veldig vant til å snakke til andreklassingene på Bryn skole i Oslo.

Derfor ble konserten i Granehallen litt lik en sukkersøt time med verdens mest energiske musikklærerinne.

— Den neste sangen heter Relax, og er ikke med på plata. Relax betyr å slappe av og ta det med ro.

Eller denne:

— Neste sang har jeg hørt at dere er ganske flinke til å synge.

Og ungene sang.

Nå ser Venke Knutson betydelig bedre ut enn de fleste musikklærere som sliter katetrene til hverdags, og hun har en noe annen måte å bevege seg på også. Venke Knutson er nemlig slangekvinnen fra Birkenes der hun åler og bukter seg langs scenekanten.

Hos en såpass fersk konsertartist er koreografien og sceneoppførselen ofte den største svakheten, men det var ikke lett å se at Venke Knutson er ny som popstjerne. Her satt variasjonen i koreografien godt, og hun gav aldri tapt for tvil om at det er verd å gi alt også for et fåtallig publikum.

Derfor gnistret det til tider av konserten, selv om bandet bremset litt på i de hardeste rockepartiene for ikke å skade flere unge trommehinner enn høyst nødvendig.

Bandet var forresten riktig solid, og det skulle bare mangle. Universal sender nemlig ikke noe møkkaband ut på turné sammen med en av hovedsatningene sine. Derfor lød det så bra det kan gjøre i en diger, og i grunnen ganske tom gymsal.

Arrangøren hadde for øvrig gjort et godt grep med å legge scenen inn mot et hjørne. På den måten uteble den noe beklemmende tomhetsfølelsen du kunne frykte, og stemningen på konserten ble faktisk nokså intim.

Venke lød også bra. Selv om stemmen hennes ikke bærer så godt og helt på partiene der hun gir full gass, er det rent nok. Hun lyder likevel mye bedre og mer nyansert på roligere sanger, og kan faktisk minne litt om Stina Nordenstam her og der.

Etter publikumsreaksjonene å dømme, var også småjentene storfornøyde. Responsen uteble ikke da Venke til slutt ropte:

— Er det noen her som er forelska?

I det hele tatt var de fleste blide og fornøyde i Granehallen i går. Etter å ha bestått denne prøven kan Venke trygt komme hjem til Birkeneshallen 5. november.

Torgeir Eikeland