KRISTIANSAND: — Jeg har allerede fire headlinere på blokka til neste års festival. Det er selvfølgelig ingenting som er bestemt, men de skal alle trolig ut på turné neste sommer, sier Quartfestivalens musikksjef og konstituert festivalsjef Jørgen Skauge.

Han og resten av gjengen på quartbrakka har hatt intense og tøffe uker den siste tiden, men en ting er Skauge svært godt fornøyd med:

— Avviklingen av festivalen gikk veldig bra. Vi hadde ingen forsinkelser, og de som var på konsertene koste seg. Anmeldelsene har også vært veldig gode. The Who gikk inn i historiebøkene på lik linje med David Bowie.

Publikum på festivalen likte det de fikk høre, men de var dessverre langt færre enn Quart hadde håpet på. Det skal rettes opp før neste festival.

  • Vi har ikke klart å markedsføre oss godt nok. Fram mot neste år må vi bli bedre på å fronte både festivalen, bandene og opplevelsene, sier Skauge.

Konkurranse

Publikumssvikten skyldes ifølge Skauge flere ting enn bare dårlig egenpromotering. Konkurransen fra både Hove og Roskilde merket de godt.

— Vi vil helst ikke ha festivalen på samme tidspunkt som Roskilde. Vi vurderer derfor å flytte Quart, men hvis det skjer kan jeg love at vi ikke blir en juni- eller augustfestival.

Mandag kveld i forrige uke var likviditetskrisen et faktum. Quart måtte skaffe 8,5 millioner kroner for å unngå stengte dører. I tolvte time stilte Cultiva og Kristiansand Næringsselskap med penger. Tirsdag ettermiddag var festivalen reddet. Timene før og etter redningen var kontrastfylte for Jørgen Skauge.

  • Det så mørkt ut. Veldig mørkt. Når pengene kom, låste jeg døren til kontoret og sa til meg selv: «Nå jobber jeg ikke mer i dag. Nå trenger jeg å se noen konserter». Det var en enorm lettelse.

Spisses

Underskuddet er dekket inn, men til neste år må Quart belage seg på å dekke inn nye utgifter under festivalen. Da er det først og fremst flere publikummere som må på plass.

— Festivalen skal spisses. Vi må finne ut hvilken målgruppe det skal lages festival for.

Når alt kommer til alt er det mange som sitter igjen med et positivt inntrykk av det Quart i bunn og grunn handler om: Konsertene.

— Trommisen til Chris Cornell spilte i Quartfestivalens T-skjorte på Live Earth. Jeg fikk e-post fra han i dag. Han lurte på om jeg kunne sende quart-T-skjorter til familien hans, ler Skauge.