COUNTRY: Sist lørdag sang Helene Bøksle "Always On My Mind". Denne lørdagen blir det storband James Bond-stemning med Adeles "Skyfall". COUNTRY: Sist lørdag sang Helene Bøksle "Always On My Mind". Denne lørdagen blir det storband James Bond-stemning med Adeles "Skyfall". Foto: Julia Naglestad/NRK

- Like mye arbeid som de legger i dansetrinnene, legger vi i musikken

Lørdag kveld danser Venke Knutson slow fox på TV 2, mens Helene Bøksle synger "Skyfall" på NRK. Begge med et mål om å fenge flest mulig seere.

KRISTIANSAND/OSLO: — Det vanskeligste med hele konseptet er den stemmebiten, sier Venke Knutson på telefon til Fædrelandsvennen i en pause i danseøvingen fram mot lørdagens runde av Skal vi danse på TV 2. Sammen med sin dansepartner Egor Filipenko skal hun lørdag kveld danse slow fox til låten "One". Omtrent samtidig står Helene Bøksle på scenen i NRKs direktesendte sangkonkurranse Stjernekamp.

Kompromissforslag

Begge kjemper om seernes gunst, og stemmer, for å sikre videre deltakelse i de to konkurransene.

— Begge deler er en fest. Men i tillegg til glitter og fest, kan vi by på en musikalsk aften. Stjernekamp er mer enn bare ren underholdning. Og like mye arbeid som de legger ned i dansetrinnene, legger vi ned i musikken. Og dette er musikk som du ikke hører så ofte, sier Bøksle når hun skal svare på hvorfor seerne bør velge Stjernekamp.

TANGO: Venke Knutson og Egor Filipenko imponerte med sin tango sist lørdag. Denne lørdagens blir det slow fox. Foto: Thomas Reisæter

— Lørdag blir det et heidundrende show. Da blir det slow fox og samba, og jeg skal gjøre mitt aller ytterste. Så da er det å tune in på TV 2 og stille opptakeren inn på NRK. Så kan heller folk se det etterpå, repliserer Knutson.

Flest ser på NRK

Sist lørdag var det Stjernekamp som var mest populært på tv-skjermen. 620.000 seere fikk med seg at Espen Grjotheim fra Grimstad røk ut, mens 495.000 seere så at Linda Johansen måtte takke for seg i Skal vi danse.— Nå skal det i rettferdighetens navn sies at de to programmene ble sendt på noe forskjellige tidspunkt. Men også den tiden de gikk midt mot hverandre, hadde Stjernekamp 543.000 seere mot Skal vi danse på 517.000, sa analysesjef Kristian Tolonen i NRK til VG tidligere denne uka.

Slow fox og storband

I første runde fikk Knutson og Filipenko 21 poeng for sin cha-cha-cha. Sist lørdag oppnådde duoen hele 32 poeng for sin tango, en poengsum kun favoritten Kathrine Sørland og dansepartneren Tom-Erik Olsen kunne matche.— Vi var det eneste paret som gikk oppover på poengskalaen fra første runde, så det var vi fornøyd med, sier 34-åringen fra Birkeland.

Storband står på programmet i Stjernekamp, og Bøksle har satset på en James Bond-låt.

— Jeg la ut et hint på Facebook-siden min tidligere denne uka, der jeg skrev "Never say no to an adventure". Det er fra låta til den siste Bond-filmen, "Skyfall", sier 32-åringen fra Mandal.