KRISTIANSAND/OSLO: — Jeg kan nesten ikke beskrive det. Det var utrolig mange følelser og en fantastisk opplevelse!

Det sier Bjøro Håland til Fædrelandsvennen etter at han ble hyllet av alt og alle i gårsdagens "Stjernekamp" på NRK.

Veiledning

Det var countrykveld i programmet og da var naturligvis den sørlandske countrykongen hentet inn som rådgiver og gjestedommer.

— Å få være en del av det showet og å bli tatt imot på den måten var virkelig artig. Når jeg dessuten fikk være med å veilede artistene på min måte, ble det en virkelig flott uke for meg, sier Håland.

— Var du klar over at du hadde en så sterk posisjon i norsk musikk?

— Nei, jeg kan ikke si det, men de uttrykte det sterkt, og jeg må bare takke og bukke for alle de fine ordene som ble sagt om meg. Og jeg bøyer meg i støvet for det fantastiske programmet de lager.

— Hvordan har uka vært?

— Jeg brukte en del tid på hver og én av artistene mandag og tirsdag. Da snakket vi om hva som må til for å levere, at man må være ærlig og ha masse energi. Det var godt å se at de satte pris på det jeg gjorde for dem og de viste i sendingen at de hadde tatt det til seg, sier han.

Gode følelser

Håland sier countrysjangeren fortsatt står sterkt, og at artister må følge hjertet når de jager en musikkarriere.

— Det går i bølgedaler, men det er en akseptert sjanger blant artister og yngre musikere. Det viktigste er at uansett hva man lager, så må man være trofast mot det man tror på. Man må tro på det, og samtidig holde seg ydmyk. Da føles det også bedre når man lykkes.

6. oktober fyller Håland 70 år, noe som også ble markert under "Stjernekamp". Programleder Kåre Magnus Bergh kom med kake, og deltagerne sang "I Love Norwegian Country".

— Det var mye som skjedde, og jeg har ikke helt ord for å beskrive det. Men jeg sitter igjen med mange gode følelser, sier Håland.

— Og hva skal du gjøre for å markere den store dagen?

— Ingenting. Ikke som jeg vet om.

Grjotheim ut

Espen Grjotheim fra Grimstad måtte forlate konkurransen lørdag etter å ha fremført Lonestars "Amazed".

Det betyr at Helene Bøksle er programmets eneste gjenværende sørlending. Og Bjøro Håland har mye pent å si om mandalsartisten, som lørdag sang "Always On My Mind".

— Hun gjorde som vi snakket om på forhånd. Og synge, det kan hun. Hun har dessuten en måte å være på som formidler følelsene veldig bra, og det responderer publikum på, sier Håland.

Bøksle er nå en av åtte gjenværende deltagere i programmet.