KRISTIANSAND: Stykket har premiere i Nydalen i Oslo lørdag 24. august. Even Rasmussen er glad for å være tilbake på det turnerende teateret.

— Sist var for ti år siden, da jeg var med i "Romeo og Julie" med Bentein Baardson som regissør. Det blir gøy å reise rundt igjen, sier mandalitten.

Etter fire forestillinger i Oslo, bærer det ut på turné. Stokmarknes i Nordland er første spillested, før turneen fortsetter sørover. I slutten av oktober står Sørlandet for tur.— Vi skal reise rundt i hele landet, utenom i Finnmark. Men vi skal ikke til Kristiansand og Mandal da, sier skuespilleren.

— Jeg spilte i "Gjengangere" på Kilden i høst, og det er dumt at vi ikke skal tilbake dit. Og det er kjedelig at vi ikke skal til Mandals nye kulturhus, Buen, heller, sier han.

"Vildanden"-oppsetningen til Riksteatret har fått en del oppmerksomhet, grunnet bearbeidingen av Ibsens originalmanus. Blant annet trakk skuespillerparet Toralv Maurstad og Beate Eriksen seg fordi de ikke følte de kunne stå inne for den nye versjonen.— Jeg skjønner at man reagerer, for det er en del forandringer fra originalen. Og man kan diskutere hvorfor det gjøres, men jeg tror endringene skaper spenning og dynamikk, sier Rasmussen, som også blir å se i NRK-serien "Mammon", som skal sendes på nyåret.