KRISTIANSAND: — Jeg er veldig lei meg for at vi ikke kommer til Kilden, og det mangler ikke vilje hos oss. Riksteatret har spilt i Kristiansand gjennom 60 år, og har godt forhold til et stort publikum i byen, sier Horn til Fædrelandsvennen.

— Det er et av våre beste spillesteder, og det er veldig synd at vi ikke får innpasset våre forestillinger i Kilden, sier hun.

For Kilden oppgir plassmangel når de nå tvinger Riksteatrets busser til å koste forbi Kristiansand med forestillinger som blant annet Vildanden, Bikubesong, og Doktor Proktors prompepulver.

Ingen smutthull

— Opplever du det som vrangvilje fra Kildens side?

BEKLAGER: - Det er jo litt av et tankekors at vi må reise forbi når byen nå har fått dette flotte bygget, sier Riksteatersjef Ellen Horn. Foto: Scanpix

— Jeg er ikke opptatt av å fordele skyld. Som teatersjef Ingrid Forthun har sagt til Fædrelandsvennen har de ikke kapasitet til å ta imot oss når vi er på veien. De har store musikalproduksjoner som det ikke går an å flytte, og vi har ikke klart å finne noen smutthull. Vi har hatt veldig mye kontakt og dialog med dem, og må tro dem på at de prøver, sier Horn.Heller ikke til våren har Kilden klart å finne plass til Riksteatrets forestillinger, og Ellen Horn sier de kanskje kommer tilbake høsten 2014. Riksteatret har hvert år et nytt samarbeidsteater, og i 2012 var det Agder Teater de samarbeidet spesielt med. Det resulterte blant annet i "Dyrene i Hakkebakkeskogen" i fjor høst.

Tankekors

— Det var fryktelig moro å få oppleve huset. Det er jo litt av et tankekors at vi må reise forbi når byen nå har fått det flotte bygget. Nå må vi på sikt komme tidlig nok med i planleggingen slik at vi får spille der igjen og komme tilbake til vårt trofaste publikum, sier Ellen Horn - som selv skal regissere et av høstens stykker, nemlig "Mugg" av Marit Tusvik.

Det spilles i Arendal, Mandal og Lyngdal i november, og teatersjef Horn understreker at Sørlandet er viktig for Riksteatret. I tillegg til de tre nevnte stedene, blir det også ulike oppsetninger i Grimstad og Kvinesdal.— Så i år må folk i Kristiansand reise litt for å oppleve våre flotte forestillinger, sier hun.