KRISTIANSAND: Det er i januarutgaven av mannebladet Mann at Venke Knutson har latt seg avbilde mer lettkledd enn vanlig. Men selv om det ikke akkurat virker sånn, så er Knutson livredd for janteloven.

— Men jeg har bestemt meg for ikke å la den styre mitt liv. Jeg nekter å la meg påvirke av negative holdninger, jeg holder meg til de gode kreftene, forteller hun til Mann.

Hun synes det var et kjempekompliment å bli spurt om å stille opp på de sexy bildene, og påpeker at dette var noe hun virkelig hadde lyst til.

— Dette er en sånn ting som jeg ville angret på om jeg hadde takket nei til. Men jeg må nok ringe til mor og forklare, sier Knutson.

Heltidsartisten Venke

Forrige uke slapp hun sitte tredje album. Det har fått navnet Crush, og er resultatet av Venkes første år som heltidsartist. Etter å ha slitt med dårlig samvittighet fordi hun enten var for lite på jobb, eller for lite i studio, bestemte hun seg for å satse for fullt på artistkarrieren.

— Jeg bestemt meg for at nå skulle jeg være artist og jeg ville gjøre det ordentlig. Det har vært utrolig godt å bare ha en ting dette året, forteller Knutson til VG.

Crush har fått lunken kritikk i de største løssalgsavisene. VG ble ikke overbevist, og ga Crush en treer. Dagbladet spurte om Knutson prøvde å finne ut hvor kjedelig det gikk an å bli, og ga albumet to øyne på terningen. Men Knutson selv er godt fornøyd med albumet.

— De forrige platene er skrevet på kvelden, men denne er laget i dagslys. Det er en glad popplate med glimt i øyet, sier hun.

- Hører helst på rock

Venke Knutson er vel kanskje ikke den første som mistenkes for å ha en CD-samling som inneholder tungrock. Men det har hun faktisk. Artister som Marilyn Manson, Metallica, Pearl Jam, Rage Against The Machine og Smashing Pumpkins står høyt i kurs hos den blonde sørlandsjenta.

— Selv om jeg har lyst hår, blå øyne og spiller popmusikk, er den musikken jeg hører på, aller helst rock, og sånn har det alltid vært. Jeg henter ikke inspirasjon fra den samme typen musikk jeg spiller; den må komme fra et helt annet sted, påpeker hun overfor Mann.

Vil utenlands

Og i fremtiden har hun lyst til å prøve seg på en utenlandskarriere.

— For å være litt ambisiøs, noe jeg egentlig aldri tør å være, har jeg lyst til å prøve utlandet. Det er ikke verre enn at det ikke går, men jeg håper jo det fungerer. Uansett er jeg av den oppfatning at jeg i fremtiden vil bli en bitter kvinne hvis jeg ikke prøver, forteller Knutson.