Det ble bestemt på Barnefilmfestivalens styremøte i forrige uke.

— Høsten er en periode med stor tetthet av utenlandske filmfestivaler, og det viste seg derfor å være vanskeligere å få tak i film, få filmskapere på besøk og få bred oppslutning fra filmbransjen. Barnefilmfestivalen har alltid vært en viktig møteplass for de som arbeider med filmfortelling for barn, og det ville være leit hvis vi mistet en slik arena, skriver festivalledelsen i en pressemelding.

Tallene fra årets festival viser en svikt i oppslutningen fra norsk og internasjonal filmbransje.— September er også en måned hvor det arrangeres mange festivaler i Kristiansand (Punkt, Stribefeber, Protestfestivalen, Kulturnatta), legger festivalledelsen til.

Årets festival var den første i festivalens 17 år lange historie som ble arrangert på høsten. Formålet var å få tilgang til mer norskprodusert barnefilm. I år hadde festivalen blant annet gallapremiere på «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». I tillegg var publikumstallene gode. Men tilbakemeldingene fra skolene var at festivalen lå for tett opp mot skolestart.

Neste års festival skal arrangeres fra 21. til 26. april, med Filmfest UNG i uka før Barnefilmfestivalen.

— Vi har fremdeles store ambisjoner for festivalen, og vi ønsker både å befeste og styrke vår posisjon som en arena hvor barn får muligheten til å se ny og spennende film, som normalt ikke vises på kino, og hvor de får mulighet til å treffe skaperne av filmene, skriver festivalledelsen.