Åpningsfilmen var den danske «Oppdrag MGPjr», og i den anledning var det vinneren av årets norske MGPjr, 13-årige Mathea-Mari Glittenberg, som åpnet festivalen.

I videoen over kan du se et utdrag fra vinnerlåta «#online», som Marthea-Mari fremførte før åpningsfilmen ble vist.

Variert program

76 filmer skal vises i løpet av festivalens seks dager. 45 av dem er spillefilmer, 31 kort— og dokumentarfilmer. Festivalsjef Danckert Monrad-Krohn etterlyser flere samtidsfortelleringer for barn.

— I Norge er det nesten bare i kortfilmen at vi får fortalt samtidshistorier og derfor er vi utrolig glade for å kunne vise hele 26 norske kort- og dokumentarfilmer på festivalen i år, sier Monrad-Krohn i en pressemelding.

- Trenger historier fra sin tid

— Det er flott med filmatiserte klassikere fra Anne-Cath. Vestly og Astrid Lindgren. De var moderne da de kom, men unger i dag trenger historier fra sin tid, utdyper festivalsjefen til Fædrelandsvennen.

Barnefilmfestivalen er Norges største kulturarrangement for barn og en av Europas viktigste barnefilmfestivaler. Barnefilmfestivalen arrangeres i Kristiansand, Arendal, Farsund og Grimstad, og det forventes omtrent 15.000 besøkende. I tillegg til å vise barne- og ungdomsfilmer arrangeres det workshops, kurs og verksteder som skal bidra til å utvikle barnefilmskapere ytterligere.