KRISTIANSAND: I helgen er Terje Formoe nominert for fjerde gang i kategorien "beste barneplate" under Spellemannprisen. Sist han vant prisen var i 1994. Etter lang tids kreativ tørke er nå piraten og hans opphavsmann tilbake for fullt og planene for fremtiden er både store og ambisiøse.

— Jeg er inne i en veldig kreativ periode om dagen, hvor jeg jobber mye og har mange prosjekter på gang. Tv-serien om Kaptein Sabeltann har jeg veldig stor tro på. I alt er det spilt inn 26 episoder som skal vises på NRK Super fra høsten 2011. Under innspillingen jobbet vi med et stort tv-team og hadde på det meste 170 mennesker til stede på settene. Vi hadde egne rekvisitører som bygget opp nye kulisser og vi har hatt mulighet til å bruke dyrene i Dyreparken i produksjonen, forteller en entusastisk Formoe.

Tv-serie av høy kvalitet

Han er fornøyd med at tv-serien er av så høy kvalitet og er glad den skal vises på NRK. Det er også med i planen å prøve å selge produksjonen til flere land. Tidligere har Formoe laget en tegneserieversjon av Sabeltann som ble solgt til 20 land, men selv mener han at den nye produksjonen er av en helt annen og mye bedre kvalitet.

Lørdag skal Formoe konkurrere om Spellemannpris i Oslo. Nominasjonen er i kategorien "barneplate", for musikken til forestillingen "Kaptein Sabeltann og havets hemmelighet". Denne forestillingen har premiere i Kristiansand dyrepark nå til sommeren, og avslutter triologien av forestillinger om Kaptein Sabeltann. Tidligere har "Kaptein Sabeltann og den forheksede øya" og "Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt" samlet tusener av mennesker til nattforestillingene i Dyreparken.

Lager "voksenmusikk"

På tross av at han for de fleste er synonymt med figuren Sabeltann, har den produktive sørlendingen også flere andre plateprosjekter i ilden. Nylig har han spilt inn en "voksenplate" med rolige låter med norske tekster, og han jobber også med musikk til Sabeltann tv-serien og en annen barneplate. Han har også store drømmer om å lage kinofilmer i fremtiden.

— Jeg ønsker å opptre for publikum også i andre sammenhenger enn med Kaptein Sabeltann. Det hadde vært veldig gøy å kunne dra ut på turné og spille for et voksent publikum fremover. Kanskje også bli nominert til Spellemann i en annen kategori enn "barneplate" en gang i fremtiden? sier Formoe.

Men på spørsmål om Kaptein Sabeltann noengang kommer til å gå av med pensjon er svaret klart:

— Nei, det vil han ikke. Jeg har en 30 års kontrakt med Dyreparken og når den går ut og jeg er over 80 år, så skal den fornyes. Jeg jobber selvfølgelig for at Sabeltann i fremtiden kan leve videre og overtas av andre. Han representerer både spenning og humor for barn og det mest fascinerende med han er at barna bruker sangene og karakteren fra forestillingene som utgangspunkt for egen lek. Med den nye tv-serien tror jeg Kaptein Sabeltann er på vei inn i en helt ny tid, sier Formoe.