KRISTIANSAND: – Vi ligger fortsatt godt foran fjorårssalget. Sabeltann er jo i vinden med tv-serie og ny plate, sier markedssjef Roger Lian i Kristiansand Dyrepark.

Forestillingene som nå settes opp spilles 30. og 31. juli. Sesongens første forestilling holdes 9. juli, og det er plass til 2500 mennesker på hver av forestillingene.

Årets forestilling ble sett av 57.000 mennesker og forestillingen omsatte for en drøy million.

22 forestillinger

Når Kaptein Sabeltann går på scenen 9. juli neste år blir det den første av 22 forestillinger.

– Om vi utvider enda mer får tiden vise. Vi ser salget an, men det ligger i kortene. Skuespillerne har kontrakter og andre oppdrag, og vi kan derfor ikke spille i all evighet, sier Lian.

Selveste Kaptein Sabeltann, Terje Formoe, har skrevet en helt ny forestilling.

– Det er noen år siden vi hadde ny forestilling sist og det er morsomt at det får den responsen som den gjør. Om vi har fulle hus, så blir vi den mest sette sommerforestillingen for 22. år på rad, sier Formoe til fvn.no.

Ny story og musikk

I dag blir manuset sendt ut til teknisk stab. Skuespillerne begynner med prøver 15. juni.

Ole Tobias Tveit spiller rollen som Pinky og Ingrid Aarsland spiller rollen som Sunniva. Musikken og innholdet i forestillingen er nytt, men kulissene er like.

– Hovedsaklig er det ny musikk, men man vil alltid kjenne igjen et par låter. Forestillingene henger i hop handlingsmessig i en rød tråd. Og den blir sabeltansk, sier Formoe.