«Mannen som elsket Yngve» slippes på dvd og blu-ray 3. september, mens «Kautokeino-opprøret» gjøres tilgjengelig fra 24. september. De to norske kinosuksessene stakk av med henholdsvis fire og fem Amanda-statuetter og Ola Prestgard hos Sandrew Metronome forteller at selskapet har store forventninger til utgivelsene. Han viser også til at norsk film gjør det stadig skarpere utenfor kinosalene.

– Et godt eksempel på at norsk film gjør det bra på dvd er «Switch». Den har solgt 90.000 eksemplarer på dvd, og er en av årets overraskelser, forteller han.

«Mannen som elsket Yngve» har per 19. august blitt sett av 170.000 publikummere på kino.

Sammenheng

De to Amanda-vinnerne får sine respektive dvd-utgivelser supplert med ekstra materiale. Bakgomfilm, ekstra scener, tabber og musikkvideo er noe av det som loves. Salgsambisjonene er også høye.

– Når det gjelder «Mannen som elsket Yngve» regner vi med at den vil selge rundt 50.000 eksemplarer rundt utgivelsen. Vi regner også med hyggelige tall på filmleie, og på lang sikt tror vi at den kan nærme seg 100.000 solgte, sier Prestgard.

Kino

Når det gjelder «Kautokeino-opprøret» er forventningene enda høyere.

– Der har vi tro på et sted mellom 80.000 og 100.000 på utsalgsdagen. Den filmen har jo fått massiv oppmerksomhet og rundt 330.000 mennesker har fått den med seg på kino, sier han.

Han forklarer at årsaken til at norsk film har gjort det stadig bedre på leie— og kjøpefilm er enkel:

– Det lages veldig mye bra norsk film. Den økte interessen har sammenheng med tyngre satsning på norsk film og at norsk film har blitt proffere i alle ledd, sier han.

«Mannen som elsket Yngve» - ekstra materiale:

2 x Kommentarspor

Bakomfilm

Ekstra scener

Bloopers

«Hva skjer videre?»

«Jakten på Jarle Klepp»

«Kautokeino-opprøret» — ekstra materiale:

Kommentarspor

Bakomfilmer

Musikkvideo