Fredrik Justnes er ikke bekymret for bandets framtid. -Dette er fire av de menneskene jeg stoler mest på, sier han om bandkollegene. Foto: Martin Litwicki

Justnes har lagt ut en melding på bandets Facebook-side om at han kommer til å slutte i punkrock -bandet etter at sommerens festivalsesong er avsluttet.

— Det er klart det er vemodig. Men tanken er såpass gammel at jeg egentlig er godt forsont med det. De andre i bandet har også kjent til det lenge. Avgjørelsen ble tatt vinteren i fjor, så det er ingen brå overgang og ingen dramatikk, sier Justnes til Fædrelandsvennen.

Studier

I innlegget skriver han blant annet:

«I fem år har Honningbarna ikke bare vært bandet vårt, men også blitt livet vårt. Det er intensivt, altoppslukende og kompromissløst, selvfølgelig - det er det som er Honningbarna. Og det er det som har gjort oss så bra. Tilstedeværelsen krever imidlertid at andre prosjekter og aktiviteter må velges bort eller utsettes, og det er disse jeg nå ønsker å ta fatt på».

— Vil du si litt mer om årsakene til at du slutter?

Fredrik Justnes er ikke bekymret for bandets framtid. -Dette er fire av de menneskene jeg stoler mest på, sier han om bandkollegene. Foto: Martin Litwicki

— Det er det som jeg skriver i innlegget. Jeg har lyst til å bruke tiden min på andre ting, blant annet studier, og så er det sider ved bandtilværelsen som jeg ikke er så tilfreds med.

— Hva tenker du å studere?

— Jeg tenker å begynne på arkitektutdanningen.

— Fortsetter du med musikk?

— Det regner jeg absolutt med. Musikk er ikke noe man bare slutter med. Jeg drev jo også med musikk lenge før Honningbarna.

Reksjoner

Reaksjonene på innlegget har hittil vært mange, men gode.

— Det har vært mange fine meldinger. Mange synes det er trist, men de takker likevel for fine opplevelser og konserter og ønsker meg lykke til videre. Det er vemodig lesning, men veldig hyggelig likevel.

— Hvordan har årene i bandet vært?

— Det har vært mange opplevelser, og mest gøy. Det er underlig å skulle forlate noe som man er så stolt av og som har blitt så stort når man har vært med helt fra starten.

Justnes er ikke i tvil om at bandet kommer til å greie seg godt uten ham.

Musikk er ikke noe man bare slutter med

— Dette er fire av de menneskene jeg stoler mest på. Jeg er ikke bekymret for dem.

Roskilde-festivalen i år skiller seg ut blant opplevelsene.

— Det vil nok vise seg som den største opplevelsen jeg har hatt. Det var stort på alle måter, både på antall folk, stemning og ting som skjedde. Men vi har opplevd sinnssykt mye fint. Blant annet har vi hatt mange turer. Vi har vært på Cuba to ganger, vi har vært i Kabul og vi har gjort ting som å spille hjemmekonserter i stua hos folk. Opplevelsene blir ekstra sterke og gøye når det er rett før det går galt. Men der har du Honningbarna.

Det er ennå ikke klart hvem som skal ta over som gitarist i bandet, som for øvrig består av Edvard Valberg, Lars Emmelthun, Christoffer Trædal og Nils Jørgen Nilsen.