KRISTIANSAND: I alt er det fire nominerte i kategorien for "beste program for barn og unge", og det betyr at Norge og Sørlandet har en 50 prosent sjanse til å stikke av med en av de gjeveste prisene innenfor tv-verdenen.

Tidligere i uka skrev fvn.no om regissør Espen Fyksen (36) som opprinnelig er fra Flekkefjord. Både han og Andresen er nomiert til tv-verdenens svar på Oscar for regi av barne— og ungdomsseriene "Gutta Boys" og "Elias".

Juryen har plukket ut bidrag fra hele verden, og etter en lang utsilingsprosess står de nå igjen med hele to norske serier, som vurderes som så sterke at de danker ut det meste av produksjoner fra andre land og verdensdeler.

— Vi er utrolig glade! Det er en stor seier å få denne nominasjonen og vi reiser en hel delegasjon med nordmenn over til utdelingen, sier Andresen til fvn.no.

På rød løper med stjernene

Andersen innrømmer at Emmy-nominasjoner ikke er noe som dumper ned i postkassa daglig, så litt ekstra skal gjengen unne seg når de tar turen til The Big Apple. For å representere "Gutta Boys" reiser han selv, produsent Olav Øien og manusforfatter Axel Hellstenius. I tillegg skal Kåre Conradi, som har en rolle i serien, være med på festlighetene.

— Vi er jo ikke borskjemt med glamour i norsk tv-produksjon, så jeg har en viss distanse til det hele. Men et øyeblikk med rød løper og champagne skal bli deilig! ler Andresen.

Han vet ikke hvem som er nominert i de andre kategoriene, men det er bidrag fra hele verden, så det er stor fare for at han dumper borti en og annen internasjonal stjerne. Den internasjonale Emmy-utdelingen er ikke for amerikanske serier. Denne prisen ble delt ut tidligere i høst.

Viktige temaer

— Det er ikke noen spesielle jeg ønsker å møte, men vi skal jo gjøre litt ekstra ut av turen. Vi skal blant annet bo på fint hotell og gå på teater på Broadway. Så det kan jo hende vi treffer på noen, sier Andresen.

"Gutta Boys" gikk på NRK i vår, og er en action/drama-serie om en guttegjeng og hva de finner på for å teste grenser og utfordre autoriteter. Guttene er i 10-12 årsalderen, og det er viktige temaer som tas opp. Vennskap og lojalitet er sentralt, og serien er sett fra barnas synsvinkel. Det er få "voksen-scener" med.

— Serien reiser en del viktige spørsmål uten å gi noe fasit på rett og galt. Den er primært siktet inn mot gutter i denne alderen, som ofte er i en fase hvor de tester grenser i forhold til autoriteter, både i familie- og skolesammenheng, forteller Andresen.