SØGNE :Nå starter TVNorges nye serie med brødrene Bård (25) og Vegard (28) Ylvisåker. «Norges herligste» heter den og går kort og godt ut på å finne landets herligste person.

Se «tightsmannens» buksesamling

— Vi møter en del folk som lever litt på utsiden av samfunnet, kan du si. Det er utrolig at de slipper oss inn i stuene sine. Jeg beundrer dem for at de tør å være seg selv, uansett hvor corny de er, sier Bård.

Og jakten på fargerike mennesker som ikke er redde for å skille seg ut, starter i Søgne. Arve Møllevig (42) har et enormt tett forhold til trange jeans, og er kanskje bedre kjent som «Tightsmannen». Tidligere i år fikk han en egen fangruppe på nettsamfunnet Facebook, som kom opp i rundt 6.000 medlemmer før initiativtakerne la den ned - fordi den «tok for mye av».

- Mange som glor

Møllevig selv jobber som dykkeleder for dypvannsdykking i Nordsjøen, og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar til tv-premieren. Men han har tidligere uttalt seg om både Facebookgruppen og programinnspillingen til fvn.no - med en god dose selvironi:

  • Det er mange som snur seg etter meg og glor, ja. Men hadde jeg syntes det var flaut å gå sånn, hadde jeg nok tatt bussen hjem og skiftet. Som person er jeg nok både litt «frik» og innehar en dråpe av fetisjistisk ekshibisjonisme, sa han da.

Han har rundt 50 par jeans i skapet, og kjøper de fleste brukt på tyske eBay. Møllevig mener det strengt tatt er feil å si «tights», for dongeribuksene er av typen «skinline» med elastikk. De skal være som et ekstra lag med hud.

Låner buksene

Når Bård og Vegard kommer på besøk, får Bård prøve buksene, og tester ut posering i Møllevigs badekar, for å oppnå «wetlookeffekt». «Tightsmannen» deler sjenerøst med detaljer om hvordan og hvorfor han kler seg som han gjør.

Han er heller ikke alene om å fronte spesielle interesser på tv-skjermen i kveld. Ylvis besøker også en sjaman, et naturistpar, en mann med Thailand-festisj og kunstneren «Du-de-li-dei-duden». Ifølge prosjektleder i TVNorge, Rasmus Gjertsen Øyen, er målet med serien å få folk til å lære noe, forundres, le og la seg underholde. I løpet av serien får seerne også sjansen til å stemme fram sin herligste favoritt, eller å foreslå noen flere Ylvis burde besøke.

  • Det har vært veldig gøy å jobbe med dette tv-programmet. Vi har ikke villet takke ja til noe slikt før vi fikk et konsept vi syntes var bra, og dette falt vi for med én gang, sier Vegard.

Så spørs det om «Tightsmannen» er noe særlig spent på publikums reaksjoner i kveld, denne uttalelsen tatt i betraktning:

  • Jeg bryr meg stadig mindre om hva folk tenker om meg. Skal man leve et helt liv og ikke være seg selv?