Etter fjerde omgang med Farmen er programmet like populært. Mandag kveld satt 758.000 ivrige nordmenn benket foran tven og så programmet. Dette er det høyest seertallet på en Farmen-premiere noensinne.

— Dette overgår de aller mest optmistiske anslagene vi hadde, sier pressesjef for «Farmen» Jørund Rasdal Unneland i TV 2 til VG Nett.

I den første runden av Farmen i 2001 hadde serien 727.000 seere i snitt, den andre runden i 2003 hadde et gjennomsnitt på 732.000 seere, mens den tredej runden i 2004 ble fulgt av gjennomsnittlig 664.000 seere.

Rasdal Unneland uttalte til VG Nett i forkant av årets programstart at kanalen var fornøyd dersom «Farmen» fikk over 500.000 seere i snitt.

— I forhold til de tidligere sesongene kan vi bare si at det er veldig hyggelig med en slik pangstart, sier han.

— Vi følte at vi fikk gode signaler da vi mottok en søkerbunke på 6000. Ting kan tyde på at folk ønsket «Farmen» tilbake på TV- skjermen, det er tross alt to og ett halvt år siden forrige premiere.

Rasdal Unneland påpeker imidlertid at det er for tidlig å utrope årets «Farmen» til en suksess.

— Det skal gå 30 programmer, så vi må vente litt før vi sier noe om suksess eller ikke. Men folk har tydeligvis vært nysgjerrige, og vi har fått en god start og progammleder Gaute Grøtta Grav henger fremdeles med.