— Det er veldig deilig å slippe det første navnet. Nå føler vi at vi er gang og kan lette litt på sløret, sier bookingansvarlig Stian Tobiassen til Fædrelandsvennen.

Første band ut

Skral Festival går av stabelen 14. og 15. juli neste år. Nå er Mew annonsert som det første bandet til den gjenoppståtte festivalen.

— Vi har booket dem fordi dette er et band vi har sett på lenge, sist vi drev Skral. De passer vårt format veldig godt, og det er en booking som er lett å kombinere med andre gøye ting i programmet. Det er et typisk festivalband, med bred plateappell og et godt og solid publikum. - Har du selv sett dem live?

— Ja. De var var veldig bra. De er et indieband samtidig som de har et stort og flott lydbilde. Jeg så de på en liten klubb i København. Nå gleder jeg meg til å se dem på en større scene.

Seks år siden sist

Det har vært stille fra Mew de siste seks årene.

— De har drevet med ting på hver sin kant, og har jobbet med plaat som kommer i 2015, forklarer Tobiassen.

Det danske indiebandet Mew debuterte med "A Triumph for Man" i 1997, og har siden hatt stor suksess med låter som «Am I Wry? No», «Comforting Sounds», «Special» og «The Zookeeper's Boy».

Bookingansvarlig Stian Tobiassen tar sikte på å booke mellom 20 og 25 band til Skral Festival i Grimstad. Allerede om et par uker annonseres neste artist.