Skral Festival gjenoppstår med Toffen i førersetet

Toffen Gunnufsen er musikksjef og daglig leder når Skral Festival gjenoppstår i Grimstad til sommeren.

Publisert:

Hovefestivalen er nedlagt. Toffen Gunnufsen har ny jobb i Skral. Foto: Reidar Kollstad

  • Torgeir Eikeland
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Dette gikk veldig fort. Jeg fikk forespørselen fra dem kort tid før jeg fikk vite hvordan det skulle gå med Hovefestivalen, sier Toffen Gunnufsen.

Tirsdag ble det klart at Grimstad-festivalen Skral starter opp igjen med ham selv i rollen som bookingsjef og daglig leder. Det skjer til sommeren 14. og 15. juli.

Da nedleggelsen av Hovefestivalen ble kjent før helga, var Gunnufsen snar med å si fra om at han var involvert i en ny festival på Sørlandet. I helga har ryktebørsen nærmest kokt over, og tirsdag slapp altså katta ut av sekken.

Kan booke

— Jeg kan ikke begynne å jobbe med Skral før 1. januar. Inntil da er jeg ansatt i Hove Republic, sier Toffen.

Av samme grunn vil han heller ikke stille på bilde på festivalområdet på Groos i Grimstad.

— Men kan du vente med å begynne å booke band helt til januar?

— Javisst. De andre gutta har booka før, så dette klarer de helt fint, sier Gunnufsen.

Bak det nye initiativet står Mikal Vassbotten og Stian Tobiassen. Begge er fra Grimstad, og begge var også involvert i Skral Festival fra starten i 2003 til den ble nedlagt i 2008. Året etter gikk arrangørselskapet Kulturkollektivet AS konkurs på grunn av et skattekrav fra Skatt Sør.

Investor

Skral markedsførte seg som den koseligste festivalen, og i løpet av sin første eksistens hadde de navn som Kent, 22 Pistepirkko, Sean Paul og Brett Anderson på scenen.

— Det er riktig. Vi var svært stolte av noen av bookingene våre til Skral. Vi kan booking, mens Toffen kan det ekstremt godt, sider Mikal Vassbotten.

Med seg i styret nystiftede Skral Festival AS har han og Tobiassen fått eksilkristiansander Harald Christian Sagevik som styreleder og investor. Sagevik eier og driver Sukkerbiten og Mono i Oslo.

— Målsetningen vår er å selge 6000 billetter hver av de to festivaldagene, forteller Vassbotten. Det tilsvarer størrelsen på den siste Skral-festivalen som i 2008 trakk rundt 13.000 publikummere. Målgruppen for festivalen er tidligere sagt å være rundt 25 år gamle, og det satses på camping.

- Hvor stort budsjett har dere?

— Det vil jeg ikke si noe om, sier Vassbotten.

Ikke lei

Gunnufsen opplyser at han aldeles ikke er lei av å holde på med festival, selv etter femten år i Quartfestivalen og åtte år på Hove:

— Det er kjempemorsomt! Dette med festivaldøden på Sørlandet er overdrevet. Når en festival legger ned, kommer en annen i stedet, sier han.

— Du har vært misfornøyd med politikerne både i Kristiansand og Arendal når det gjelder å legge til rette for festivaldrift. Tror du det nå går bedre i Grimstad?

— Hahaha. Det er egentlig et lett spørsmål. Alt ligger til rette, og jeg mener dette er så optimalt som det kan bli, sier Gunnufsen.

Sendte ut pressemelding

— For de som trodde at Sørlandsfestivalenes tid var over, kan vi berolige dere alle. Skral Festival i Grimstad er tilbake. Akkurat like koseli som før. Men litt eldre og ganske mye klokere, skriver Skral Festival i pressemeldingen som ble sendt ut tirsdag.

Der heter det videre:

— For nøyaktig 6 år siden ble Skral Festival i Grimstad ble lagt ned, hovedsakelig på grunn av studie- og jobbsituasjonen til arrangørene og gründerne bak festivalen. Samme høst ble festivalen kåret til ”Årets festival” av Norsk Rockforbund. Men som Sørlendinger flest tror vi på et liv etter døden. Og nå er både festivalen og arrangørene tilbake. Med oss på laget har vi fått eierne bak blant annet Mono og Sukkerbiten i Oslo. I tillegg kan vi med sitrende stolthet meddele at selveste Toffen Gunnufsen vender tilbake til hjembyen sin for å bli ny bookingsjef og daglig leder for festivalen.

Publisert:

Les også

  1. Kroken på døra for Skral

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.