KRISTIANSAND: Den tidligere festivalsjefen fikk vite om domfellelsen gjennom media.

— Arild Buli er veldig skuffet over at han etter å ha tapt betydelige beløp i et forsøk på å gjøre noe bra for byen ender opp med et straffeansvar og erstatningskrav. Han vil anke denne dommen, og vi mener retten tar feil i sine bevisvurderinger, sier forsvarer Christian B. Hjort.

Arild Buli fikk fredag vite at Kristiansand tingrett har dømt ham til ett års fengsel, hvorav 90 dager betinget, og 1,4 millioner kroner i erstatning til skattemyndighetene for økonomiske misligheter i forbindelse med Quartfestivalen 2009. Erstatningen skal være betalt innen to uker.

Personlig konkurs

Buli tapte selv store beløp i forsøket på å gjenopplive Quartfestivalen, og da konkursen var et faktum høsten 2009 hadde festivalen 38 millioner kroner i ubetalte regninger. Buli var den største kreditoren med 18 millioner kroner utestående, og han har i ettertid gått personlig konkurs.

— Buli reagerer også på at han fikk vite om dette gjennom media. Dommen skal ikke formelt forkynnes for ham før på onsdag, sier advokat Hjort.Arild Buli ble domfelt på nesten samtlige punkter i den omfattende tiltalen, og retten mener han gjennomgående har handlet med forsett for å unndra festivalen blant annet momsregistrering, skattetrekk og artistskatt.

"Håpløst"

— Vi reagerer særskilt på de punktene hvor Buli tillegges ansvar for forhold som oppstod i ettertid. At det ikke var penger til å fullføre regnskapene kan han for eksempel ikke lastes for, sier Hjort.

Han mener også det er "helt håpløst" at Buli er dømt for ikke å ha innrapportert til skattemyndighetene de mulige problemene som kunne oppstå ved skattetrekk av adgangstegnene festivalens frivillige fikk.

— Det ville være en håpløs ordning dersom man anser disse festivalpassene som et skattbart gode, sier advokat Hjort.

Arild Buli har fredag ikke ønsket å la seg intervjue om dommen.