USA-delen av Madonnas Sticky & Sweet-turné ble sparket igang lørdag, og ifølge USA Today benyttet superstjernen nok en gang anledningen til å herje med republikanerne. Madonna skapte furore tidligere i år da hun brukte storskjermene sine til å plassere den republikanske presidentkandidaten John McCain i selskap med Robert Mugabe og Kim Jong Il. Den demokratiske kandidaten Barack Obama ble plassert nærmere personer som Martin Luther King Jr., Dalai Lama og John Lennon. Madonnas sammenligninger fikk McCains valgkampmaskin til å reagere tidligere i år:

– Sammenligningene er hårreisende, uakseptable og splittende. Dette viser tydelig at når det kommer til å støtte Barack Obama så har hans medkjendiser ingen grenser for hva slags angrep de kommer med, uttalte McCains talsmann Tucker Bounds til Yahoo News.

Politisk

Madonna har ikke fjernet det omdiskuterte segmentet fra showet sitt, men ifølge USA Todays anmelder lenket hun heller ikke McCain direkte til de tvilsomme skikkelsene. Hun langet imidlertid ut mot McCains visepresidentkandidat Sarah Palin.

– Sarah Palin får ikke komme på denne festen. Hun er ikke en del av showet mitt. Hun vil aldri bli en del av showet mitt, freste Madonna.

Kraftsalven mot den omdiskuterte Palin kom etter at Madonna hadde ledet publikum i en a capella-versjon av superhiten «Open Your Heart».

Humor

Det kom imidlertid ikke bare eder og galle fra Madonna. Hun beviste også at hun har sans for humor gjennom å bruke el-gitaren sin til å etterligne «lyden av snøscooteren til Sarah Palins ektemann når den ikke vil starte».