Se Julie Strømsvågs Valebrokk-portrett, laget for TV Sør i 2007, i videovinduet over.

— Hvis alt går som det skal, vil biografien foreligge sent i høst, sier Frank Rossavik til Fædrelandsvennen.

Kommentatoren og journalisten har tatt på seg jobben med å skrive biografien over Kåre Valebrokk. Den tidligere TV 2-sjefen og redaktøren døde i februar i år.

Da hadde Rossavik allerede begynt arbeidet med biografien, men hadde bare rukket å møte Valebrokk to ganger. Nå fortsetter han arbeidet ved hjelp av øvrige kilder. Nylig var han en uke på Sørlandet for å samle materiale.

BIOGRAF: Frank Rossavik fikk Brageprisen for biografien om Einar Førde. Nå tar han tak i Kåre Valebrokks liv. Foto: Tore-André Baardsen

— Jeg snakket blant annet med Valebrokks bror og med enkelte andre som kjente ham i barndommen og tidlig i ungdommen. Dessuten gikk jeg gjennom en del bøker på biblioteket for å få et bilde av Kristiansand på 1940- og 50-tallet, sier Rossavik.

Det er familien til Valebrokk som har bedt Rossavik gjøre jobben, og boka skal komme ut på Spartacus Forlag.

Rossavik har god erfaring med biografiarbeid fra før, etter at han i 2007 fikk Brageprisen for Einar Førde-biografien "Stikk i strid". For to år siden gav han ut SVs historie med tittelen «Fra Kings Bay til kongens bord».

— I mange år kunne ikke Kåre Valebrokk fordra Sørlandet, men senere fikk han et godt forhold til landsdelen han kom fra, sier Rossavik. Valebrokk var oppvokst som kristiansander, mens begge foreldrene kom fra landsbygda.

— Jeg håper det kan bli en interessant historie om hans vei fra småbrukerslekt til en av landets fremste medieledere. Han ble også den kanskje mest i innflytelsesrike liberalisten i norsk offentlighet, sier Rossavik.