KVINESDAL: – Vi har lagt opp til en betydelig økt polititilstedeværelse utover kvelden og natten, sier konstituert lensmann Hallgeir Tveit ved Kvinesdal lensmannskontor.

I tillegg til økt bemanning vil drukkenskapsarresten i Flekkefjord bli holdt åpen nattestid. Årsaken til den økte innsatsen er årets vedtak om å stenge ute personer med tilknytning til såkalte kriminelle mcklubbene.

– Dette er en intern ordensregel som festivalen skal håndheve. Skulle det oppstå situasjoner i forbindelse med dette vil politiet kunne bistå med å ta hånd om dem som lager vanskeligheter, sier Tveit.

Forventer få problemer

Festivalen har som tidligere år måttet betale for politiberedskap på området.

– De betaler det samme som tidligere, og må ikke betale noe mer på grunn av den økte innsatsen, sier Tveit.

Han legger til at lensmannskontoret ikke forventer noen store problemer, verken når det gjelder å håndheve forbudet eller andre ordensforstyrrelser.

– Vår forventning er at det blir som tidligere år. En del hendelser må vi kanskje påregne, men foregående år har vi sagt oss fornøyd med det ordensmessige, sier Tveit.

Pressesjef Åse Versland venter heller ikke problemer.

– Festivalen skal håndheve reglene, men politiet kommer til å være der for å fortelle oss hvordan vi skal gjøre det. Men vi tror egentlig at kommer til å gå veldig greit og ikke blir noe problem, sier Versland.

Oppfordret til boikott

Deler av mc-miljøet har oppfordret til en boikott av årets festival på grunn av forbudet mot å slippe inn personer med synlig tilknytning til Hells Angels, Bandidos og Outlaws. Siden festivalen ble etablert i 2006 har motorsyklister vært godt representert på Øyesletta. I år som tidligere er det en egen mc-camp.

– Salget til mc-campen har vært dårligere enn vanlig, men de siste to-tre ukene har det blitt bedre, sier Versland.

Ifølge pressesjefen nærmer festivalcampen seg fullbooket.

– Vi ligger nogenlunde jevnt med fjoråret og selger godt med billetter, sier Versland.

Festivalen starter torsdag, men tjuvstarter onsdag med et festivalvorspiel.

– Alt er i rute og vi er i gang med å rigge festivalscenen. Vi har heller ingen avlysninger og alle artistene er på vei, sier Versland.