KVINESDAL: — Det har vært et helvete, sier presseansvarlig for Norway Rock Festival, Åse Gjelsten-Versland, om presset og mediekjøret festivalen er blitt utsatt for de siste ukene.

Styremedlem Per Arne Nettland i Norway Rock er enig:

— Det har vært tøffe uker. Vi har hatt valget om å avlyse festivalen, eller akseptere betingelsene for å få fortsatt støtte fra kommune og politi.

Det var i realiteten ikke noe valg:

— 50 ildsjeler hadde ett eneste ønske: Å lage festival. Artister er booket og forhåndsbetalt, og eneste farbare vei er å fortsette planleggingen fram mot juli.

Mange reaksjoner

Etter at politiet og Kvinesdal kommune presenterte opplysninger om at Hells Angels ønsket å arrangere landstreff under festivalen på Øysletta, har reaksjonene vært mange.

Etter politiets pressekonferanse nektet festivalen å si noe om hvor de stod. Tidligere har festivalen både gått inn for og benektet forbud mot å slippe inn folk fra kriminelle mc-gjenger som bærer jakkemerker.

LES OGSÅ: - Still krav til Norway Rock

Onsdag vedtok Kvinesdal kommune i et formannskapsmøte at de ikke kommer til å utbetale de resterende 250.000 kroner som de har lovet Norway Rock Festival, hvis festivalen ikke kommer med et forbud mot colors for såkalte 1 % mc-klubber og deres supporterklubber under festivalen.

— Dersom ikke kravet innfris, vil ikke resterende del av tilskuddet, stort kr. 250.000, bli utbetalt, heter det i formannskapets vedtak.

- Tvunget i kne

Torsdag kveld kom Norway Rock med en pressemelding der de forteller at de har opplevd et stort press fra Politi, kommunen, kulturråd og fylkeskommunen.

— Festivalen har jobbet tett sammen med politi og kommune for å prøve å løse situasjonen. Da vi ikke lykkes opplever vi at vi nå er tvunget i kne til å ta inn en ny formulering i vårt ordensreglement, skriver de i pressemeldingen