Nå er den endelige avgjørelsen om å avlyse årets utgave av den populære festivalen tatt, bekrefter Melvin Benn i et intervju med Agderposten.

— Vi var kommet til et punkt der vi måtte ta en avgjørelse. Den er nå tatt, og konklusjonen er at det ikke blir noen festival i år. Jeg er veldig skuffet over at vi ikke får det til. Men vi hadde ikke nok penger, sier Benn, som er styreleder i driftsselskapet Hove Republic AS.

På is

I fjor ble det annonsert at Hove ble lagt på is på grunn av sviktende inntektsgrunnlag, men den tidligere norske daglige lederen, Benedikte Nilsen, har forsøkt å tromme sammen et spleiselag for å redde årets utgave av musikkfesten.

Les også:

Ifølge Agderposten har hun uttalt at fem millioner kroner var innen rekkevidde fra private og offentlige sponsorer og bidragsytere. Men Melvin Benn sier at kun rundt 2,5 millioner kroner var mulig å realisere, og at dette ikke var nok.

Håp for 2016

Den britiske festivalgründeren sier også at han vil forsøke å reise de fem nødvendige millionene i 2016. — Vi håper å gjøre comeback med et konsept som ligger tett opp til de tidligere årenes festival. Men klarer vi ikke å reise 5 millioner kroner, er det tvilsomt om det blir noe arrangement i 2016 heller, sier Melvin Benn til Agderposten.

Daglig leder Benedikte Nilsen klarte ikke å redde årets festival. 2,5 millioner kroner gjensto. Foto: Tore André Baardsen

Hovefestivalen gikk i 2013 med 3,5 millioner kroner i minus, og hadde da hele 5,6 millioner kroner i negativ egenkapital. Dette tallet vokste trolig etter at fjorårets festival fikk redusert billettinntektene med 20 prosent sammenlignet med 2013, men hvor stort underskuddet ble i fjor er foreløpig ikke klart.

Ikke kjøp

Før jul var Melvin Benn i drøftinger med en mulig kjøper av festivalen, men det materialiserte seg aldri.

Det var i begynnelsen av oktober i fjor Hovefestivalens britiske eiere kunngjorde at de avlyser neste års festival på grunn av dårlig økonomi, og det de mener er like dårlige utsikter til å gå i pluss i 2015. Les også: