Først og fremst vil Hovefestivalen bli husket for lykkelig ungdom. Smilende ansikter. Nye relasjoner og vennskap. Og: Konsertene. Noen av dem var magiske.

Les også:

Men vi kommer også til å huske en og annen skandale.

Sniff Foto: tore-andré baardsen

Som da narkohunden Sniff stoppet en av verdens mest kjente rappere, Snoop Dogg, på Kjevik i 2012. Stjernen hadde åtte gram marihuana på seg, og da ble det naturlig nok støy. Etter nyheten kom ble det kaotisk blant både publikum og journalister på Hove-området. Ville superstjernen avlyse? Ville han si noe til pressen? Han gjorde ingen av delene. Han avholdt konserten som planlagt og gikk på scenen med følgende spørsmål til publikum:Les også:

Ikke Hoves stolteste øyeblikk.

Sniff, derimot, ble berømt for sin innsats på Kjevik.

Avlysning

Det ble en narkosak året etter også, da en artist fra hiphop-kollektivet Odd Future ble tatt med dop på Kjevik.

Pete Doherty Foto: cci-kurs

Men Hove-ledelsen ble trolig vesentlig mer forbanna da Babyshambles-stjernen Pete Doherty avlyste bandets konsert på Tromøya i 2008, fordi han var «sliten».— For oss er det er håpløst med artister som Doherty, som er sånn i knollen, sa Gunnufsen på en pressekonferanse under festivalen.

Doherty, blant annet kjent for låten «Albion» fra 2005, hadde slitt lenge med narkoproblemer og avlysningen på Hove var langt fra hans største skandale.

I 2007 satte Flying Crap-vokalist Rune Tengs en sprøyte i armen under bandets konsert på Hove. Stuntet skulle være et virkemiddel i bandets budskap om nei til narkotika.

— Jeg gjorde det egentlig bare for å vise folk at det er idiotisk å drive med narkotika, sa Tengs til Fædrelandsvennen.

Festivalledelsen uttalte at Flying Crap hadde lovet ikke å gjennomføre stuntet, og at de aldri ville få spille på Hove igjen.

Rune Tengs på Hove i 2007 Foto: Kristin Ellefsen

For ordens skyld: Det var vann i sprøyten til Tengs.Les også:

Russefest?

Det ble heftig debatt rundt Hoves musikalske profil da Fædrelandsvennens anmelder og musikkekspert Rune Slyngstad etter festivalen i 2012 stilte spørsmålet «Ønsker Hove å være en forsinket russefest?» Hove hadde booket dubstep-artisten Skrillex som en av headlinerne og Slyngstad mente dette var et steg i feil retning. Han fikk tydelig svar fra flere kanter. Noen mente han var for gammel til å uttale seg om Hove, andre at han ikke hadde peiling på musikk.

Les også:

Totalt sett har det vært få skandaler i løpet av syv år med mange mennesker og store rockestjerner på Tromøya. Noen vil hevde at den største skandalen var at arrangørene måtte øke aldersgrensen på festivalcampen.

Toffen Gunnufsen uttalte til Fædrelandsvennen torsdag at dette var hovedårsaken til en nedgang på 27 prosent i salget av festivalpass i år. Dette betød også slutten for festivalen.