— Vi har forsøkt å velge utøvere som alle har vært forbilder for etterfølgende generasjoner, og som viser bredden og det nasjonale mangfoldet folkemusikken har her i landet, sier Helge Skansen, daglig leder ved Riksscenen, i en pressemelding.

Utstillingen «Våre forbilder» åpner lørdag 23. august. 11 av landets største folkemusikere er innlemmet i det som regnes som folkemusikkens «Hall of Fame». Annbjørg Lien og Kirsten Bråten Berg er to av de utvalgte. De ni andre er Mari Boine, Inga Juuso, Sven Nyhus, Knut Hamre, Martin Myhr, Knut Buen, Sinikka Langeland, Embrik Bergplass og Kouame Sereba. Stilarter som joik, kveding, fele og hardingfele, torader og dans er representert.

— Det er en stor ære å få være blant så dyktige og sterke utøvere, sier Lien i en kommentar til Fædrelandsvennen.

Utstillingen består av bilder tatt av fotografen Morten Krogvold.

— Det har vært veldig spennende å møte så mange av disse store personlighetene innen folkemusikken. Jeg har forsøkt å fange nettopp det som kjennetegner hver enkelt av musikerne. Det har vært korte, men givende møter med veldig interessante mennesker. Noen har jeg fotografert i naturen - andre har jeg arbeidet med i studio, forteller Krogvold.