— Dette er en låt som jeg skrev sammen med Alf Emil Eik. Det er den eneste på plata som jeg ikke har skrevet alene. Det er en slags reise om overgangen fra barns fantasiverden til de voksnes mer røffe virkelighet, forteller Terje Formoe til Fædrelandsvennen.

Ny video

Rett før jul slapp han sin nye plate «Den blå planeten». Den ble han Spellemann-nominert for i kategorien barnemusikk. Nå slipper han musikkvideien til "Det var Engang", som er den andre videoen fra plata.

Videoen er spilt inn i Sanden studio i Kristiansand. Du ser Rolf Kristensen på gitar, Per Elias Drabløs på bass, Trygve Tambs Lyche på trommer og Vidar Bø på piano.— De er ypperlige musikere, sier Formoe.

Før påske hadde Fædrelandsvennen videopremiere på "Barn er det beste vi har". "Det var Engang" er noe annerledes i formen.

— Vi synger og spiller live i studio. Du ser at vi kommer inn og hilser på hverandre, og du ser kontrollrom og kameraer.

Terje Formoe skryter av Sandens studio:

— Det er ingen grunn til å reise ut av byen når man skal i studio. Både Sanden studio og Kongshavn studio er fullverdige studioer. Det å jobbe i Kristiansand har blitt kjempebra.

- Kapteinen får stå på egne sjøbein

- Det ser ut som om du koser deg i studio?

— Det er kjempegøy. Helt fantastisk. Dette har jeg drømt om lenge. Nå får kapteinen stå på egne sjøbein og leve sitt eget liv, så får jeg være meg selv og gå tilbake til de voksne sangene mine. Det er utrolig deilig å være umaskert og være seg selv.I 1974 fikk Terje Formoe sin første platekontrakt, med plateselskapet CBS. Hans debutalbum "Beske Ballader og Blidgjort Blues" ble utgitt I 1975. I årene som fulgte utviklet Terje Formoe seg som visesanger, låtskriver og historieforteller, frem til slutten av 80-tallet, hvor han ble bortført på havet av en viss sjørøver. Nå vil Terje Formoe tilbake til sine musikalske røtter.

Låtene fra "Den blå planeten" er en del av hans nye repertoar. I november blir det konsert i Kilden.