— Jeg har engasjert meg i Stine Sofies Stiftelse. Det er store mørketall når det gjelder vold mot barn, og det skjer mye uhyggelig mot barn ute i den store verden, sier Terje Formoe til Fædrelandsvennen.

- Må ta vare på barna

Rett før jul slapp han sin nye plate «Den blå planeten». Den ble han Spellemann-nominert i kategorien barnemusikk for.

— Det begynte med at jeg ble opptatt av truede dyrearter da jeg jobbet i Dyreparken for mange år siden. Det utviklet seg til å se på kloden vår, og hvordan vi raserer den og truet livet på planeten. Barna er det beste vi har, og jeg håper at de kan behandle kloden bedre enn det vi har gjort, sa Formoe til Fædrelandsvennen da plata kom i fysisk format.

Nå er han ute med musikkvideoen «Barn er det beste vi har» fra plata.— Denne låta er en påminnelse om at barn er det beste vi har. Vi må ta vare på dem, fordi det er de som skal føre planeten videre, sier Formoe.

Akustisk innspilling

Videoen er spilt inn akustisk og live i studio sammen med gitarist Rolf Kristensen og bassist Per Elias Drabløs.

Terje Formoe er inne i en ny epoke i musikkarrieren. Han vil tilbake til sine musikalske røtter og spille mer som han gjorde før i tiden.

— For 25 år siden ble jeg kidnappet av en viss kaptein, og sa nei til mange spillejobber. Da sluttet folk også å ringe. Men nå begynner de sakte men sikkert å komme tilbake igjen, forteller Formoe.

«Barn er det beste vi har» er en del av det nye repertoaret til Formoe når han spiller for voksne. I november blir det konsert i Kilden.