— Stille på sett!

Vi er i en liten hage i Kristins vei på Gimlekollen, som for anledningen har blitt omgjort til en scene i kortfilmen «Small Talk».

Her sitter Even Hafnor og medregissør Lisa Brooke Hansen ved skjermen som viser bildet fotografen lager. Til venstre bærer fotograf Steivan Hasler det 12 fot store reflektorspeilet som ble brukt under opptakene i hagen i Kristins vei. Foto: Tore André Baardsen

— Camera rolling? Start camera! Og vær så god!Regissør Even Hafnor styrer produksjonen, som foregår i hans mormors hage. Etter den første takningen får skuespillerne beskjed om hva de skal gjøre annerledes. Andre takning sitter bedre, og det applauderes når Hafnor har stoppet innspillingen ved å rope «Kutt!».

— Nå holder vi på å spille inn den tredje scenen i kortfilmen «Small Talk». Her skal tre generasjoner frakte ved hjemme hos bestefaren, fra hagen og til en bil i innkjørselen. Det er ikke en praktisk familie, de er ubesluttsomme og de kommer ikke noen vei med veden. I tillegg har bestemor begynt å tuste, og tilbyr dem stadig vekk kaffe, forklarer Hafnor.

Vedhogst og veiutbygging

«Small Talk» er en komisk kortfilm om en familie som ikke er stand til annet enn small talk, selv ikke i livets mest alvorlige situasjoner. Den handler om ved, utsikt, familieselskap og veiutbygging i Agderfylkene.

"Klipperen" må være med under innspilling. Foto: Tore André Baardsen

— Filmen er et slags portrett av livet i en forstad til Kristiansand, sier Hafnor, som har skrevet manus selv.- Den er delt inn i fem kapitler, nærmest som fem kortfilmer i én. Vi følger familien i fem ulike situasjoner, over en tidsramme på fem måneder, legger regissøren til.

Ikke fullfinansiert

Hans forrige film, «Money Back, Please», ble en suksess. 12 nasjonale og internasjonale festivalnominasjoner resulterte i seks priser for kortfilmen som omhandler tiggerproblematikken. Filmen hadde et budsjett på nærmere 300.000 kroner, og var støttet av Fond for Lyd og Bilde og Sørnorsk filmsenter. «Small Talk» har foreløpig fått 30.000 kroner fra Cultiva Express og 210.000 kroner fra Sørnorsk, noe som nesten er nok til å dekke opptakene. I tillegg avventer de et svar på en søknad til Norsk filminstitutt. At filmen likevel realiseres før den er fullfinansiert, skyldes en ivrig produsent.

— Jeg setter pris på Even sin humor og hans blikk for ting. Jeg likte «Money Back, Please», og der hadde han ikke skrevet manus selv. Jeg gjør dette fordi jeg har et stort ønske om å få tilrettelagt for hans nyeste film. Vi vil rett og slett få til en «film by Even Hafnor», sier Jon Michael Puntervold, som skryter av Hafnors utvikling.

Leder av Sørnorsk filmsenter, Kirsten Bonnén Rask, har tro på at "Small Talk" kan bli en ny festivalsuksess for Even Hafnor. I slutten av forrige uke var hun innom på sett. Foto: Tore André Baardsen

— Han har tatt et godt steg i utviklingen som regissør. Nå kan han gjøre det i et litt lengre format. Norsk film trenger stemmer som Evens. Han har en utøvende forståelse av filmkunsten, sier Puntervold.

Kan bli ny suksess

Etter «Money Back, Please»-suksessen var Sørnorsk-leder Kirsten Bonnén Rask aldri i tvil på om hun ville gå videre med Hafnors nye prosjekt. Og den danske filmsenterlederen tror «Small Talk» kan bli en ny festivalsuksess.

— Mange vil kjenne seg igjen i denne filmen. Even er god til å se det som ikke er så synlig. Jeg har ikke sett bildene på denne filmen, men historiemessig utvikler han seg, spesielt i forhold til personbeskrivelser, sier Bonnén Rask.