KRISTIANSAND: I seks uker har «Farmen kjendis»-deltakerne kjempet kampen om tilværelsen.

Kjendiskokken Trond Moi (53) er blant tolv kjente fjes i årets Farmen kjendis. Kvindølen, som bor i Kristiansand, var en av forhåndsfavorittene – og tok seg helt til finalen, der han møtte influenser Sofie Karlstad (25).

Den spennende finalen ble vist på TV 2 søndag kveld. Trond Moi kunne til slutt dusjes i champagne og glede seg over å ha vunnet en splitter ny Skoda Enyaq verdt 600.000 kroner.

– Seieren ble nesten et antiklimaks, for det var så gøy å være på gården. Det har vært et maraton. Jeg er glad og sliten, sier Moi i et seiersintervju med Fædrelandsvennen.

Trond Moi ble først ferdig og kunne heie på konkurrenten Sofie Karlstad i øvelse med slegge. Foto: Anton Soggiu/TV 2

– Har beklaget

Finalistene konkurrerte i kunnskap, ispedd praktiske øvelser som å slå med slegge, veve og separere fløte.

– Det beste med å være med, var de gode øyeblikkene med de andre deltakerne. Særlig frokostene på morgenkvisten, sier Moi.

– Og det verste?

– Konfliktene. Sånt er aldri greit, men blir ekstra forsterket i en kamera-situasjon. Konflikter er en del av livet, og jeg tror at hvis man hadde dratt på hyttetur i seks uker med sine tolv beste venner, hadde det blitt gnisninger da også. Vi ble heldigvis fort venner igjen.

– Er du blitt venn igjen med skuespiller Marit Andreassen også?

– Å ja, jeg og Marit ler godt. Vi kan ikke forstå at det var mulig å hisse seg opp så mye over bagateller. Vi har beklaget til hverandre og ler av det.

Trond Moi og Sofie Karlstad lå lenge likt i kunnskapskonkurransen. Foto: Anton Soggiu/TV 2

Kokkelering ga fordel

Moi forteller at han har lært mye om seg selv.

– Jeg har lært mer om det å være snill og grei, og gjøre gode ting for hverandre. Ikke hisse seg opp over negative ting. Det prøver jeg å leve etter i i livet generelt.

Moi driver restauranten «Hos Moi» på Fiskebrygga i Kristiansand, og har disket opp for de andre deltakerne med lekre retter med de råvarene han har hatt tilgjengelig på Steinsjøen gård.

– Er det kokkekunstene som brakte deg langt i konkurransen?

– Ja, jeg tror det var en stor fordel, kombinert med at de andre deltakerne ble oppriktig glade i meg. Det var veldig hyggelig at alle ville ha meg tilbake til gården i den siste tvekampen.

Deltakerne i Farmen Kjendis – Trond Moi og programleder Tiril Sjåstad Christiansen i midten. Foto: Anton Soggiu/TV 2

Gode venner

Nå kan Moi ta i bruk den flotte bilen han vant.

– At jeg har fått bil også, er fantastisk. Men den beste premien er vennskapene og opplevelsene. Jeg har fått gode venner i Jan Tore Kjær, Elin Tvedt og Marit Andreassen, selv om vi bor langt unna hverandre.

Søndag kveld er Moi opptatt med intervjuer og finalefest for familie og venner.

– En spennende kveld, selv om jeg vet hvem som vinner, ler Moi.

– Kommer vi til å se deg i mer reality fremover?

– Jeg vil være ganske selektiv i så fall. Det må helst være noe matrelatert, som har en verdi for meg. Du ser nok ikke meg i «Skal vi danse».

Trond Moi med bilnøkkelen i hånda - nå kan han glede seg over Skodaen som er verdt 600.000 kroner. Foto: Anton Soggiu/TV 2

Fortalte om oppveksten

Denne uka var Trond Moi gjest hos Lindmo på NRK. Her fortalte han om oppveksten og faren som slet med psykiske smerter. Det var først da faren nærmet seg 60 år at Moi skjønte at det var snakk om en bipolar lidelse. Faren døde for halvannet år siden.

I intervjuet med Lindmo forteller Trond Moi at foreldrene jobbet tett med evangelisten Aril Edvardsen i Sarons dal i Kvinesdal. De viet livet sitt til å hjelpe mennesker som ville komme ut av et liv i rus. Moi sier at han har en enorm respekt for det arbeidet foreldrene gjorde.

Trond Moi er en av grunnleggerne av restaurantkjeden Bølgen & Moi. Nå driver han restauranten Hos Moi på Fiskebrygga, og nylig gikk han inn som eier i restaurant Strandhaven i Lillesand.

Sofie Karlstad gratulerer Trond Moi med seieren. Foto: Anton Soggiu/TV 2
Trond Moi i restauranten på Fiskebrygga i Kristiansand. Foto: Jacob J. Buchard