KRISTIANSAND: – Han var min store helt, forteller Trond Moi i et intervju med Lindmo som nå ligger ute på NRK.

Sendingen sendes på tv i kveld.

Her forteller kjendiskokken om oppveksten i Kvinesdal, og faren som slet med psykiske smerter. Det var først da faren nærmet seg 60 år at Moi skjønte at det var snakk om en bipolar lidelse. Faren døde for 1,5 år siden.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med Trond Moi. Han ønsker ikke å kommentere historien utover det han forteller i intervjuet med Lindmo.

Se klipp fra intervjuet i toppen av saken.

Trond Moi er for tiden å se i Farmen Kjendis og er aktuell med ny kokebok med oppskrifter fra oppholdet på Farmen.

Enorm respekt for foreldrene

I intervjuet med Lindmo forteller Trond Moi at foreldrene jobbet tett med evangelisten Aril Edvardsen i Kvinesdal. De viet livet sitt til å hjelpe mennesker som ville komme ut av et liv i rus. Moi sier at han har en enorm respekt for det arbeidet foreldrene gjorde.

– Mange mente at vi ble hjernevasket, men det syntes ikke jeg selv, forteller Moi.

Han mener i ettertid at det ikke var alt som var bra i Sarons dal, men at essensen av det de opplevde var positivt.

Trond Moi blir intervjuet av Lindmo på NRK fredag kveld. Foto: Julia Naglestad/NRK

Men han forteller også om vonde opplevelser i periodene faren var dårlig. En gang forsvant faren en uke før han dukket opp igjen.

– Da hadde han vært ei uke i Danmark. Kræsja bilen og havna på sykehus. Promillekjørte og havnet i fengsel, og ble borte en god stund før han kom tilbake, forteller han.

I tiden etter beskriver han moren som en klippe som holdt familien sammen, og at faren ble tilgitt. Faren hadde flere gode år etterpå, og var stolt av det kjendiskokken og hans to søsken utrettet.

Driver flere restauranter

Trond Moi er en av grunnleggerne av restaurantkjeden Bølgen & Moi. Nå driver han restauranten Hos Moi på Fiskebrygga, og nylig gikk han inn som eier i restaurant Strandhaven i Lillesand.

Kokken har også gjort seg bemerket på Farmen Kjendis de siste ukene, der han disker opp med retter med få råvarer tilgjengelig.

Søndag er det finale i Farmen Kjendis. Da skal Trond Moi konkurrere mot forretningsmann Ørnulf Høyer (65) og influencer Sofie Karlstad (25). Foto: Espen Solli/ TV2

Ble tatt for smugling

På vei inn på gården prøvde han å smugle med seg yoghurtkultur slik at han kunne lage yoghurt til frokosten. Men det ble oppdaget da kjendiskokken ble kroppsvisitert, har han tidligere fortalt.

Søndag er det finale. Da skal han konkurrere mot forretningsmann Ørnulf Høyer (65) og influencer Sofie Karlstad (25).