— Folk ser ikke hvor redd jeg er. Jeg har hjertet langt opp i halsen og det kan være vaskelig å få frem ordene, sier Cindy Kvinlaug fra Kvinedsal om "The Voice"– deltagelsen før kveldens runde på TV2. Men hun legger til:

— Det er jo dét som er kicket. Det er da jeg kjenner at jeg lever.

Gøy og skummelt

Musikkonkurransen på TV2 er gått inn i en ny fase. To og to deltakere fra samme mentorlag er satt opp mot hverandre i dueller, og halvparten vil forsvinne. Kvinlaug skal i kveld synge Keith Urbans «Somebody Like You» i duell med Hege Øversveen, som er en av dem hun går aller best overens med blant deltakerne.

— Det blir både gøy og forferdelig skummelt. Hege og jeg fant tonen med en gang. Vi er veldig like og har nesten utrolig mange ting til felles. Så vi forteller hverandre hele tiden "jeg håper du går videre". Men naturligvis har vi begge mest lyst til å gå videre selv, innrømmer hun.

Kvindølens mentor i programmet er Hanne Sørvaag, som blant annet har skrevet flere låter for Melodi Grand Prix.

— Hun er en fantastisk dame, og akkurat så snill som hun ser ut til. Hun er veldig dyktig og det har vært en drøm å jobbe med henne, sier Kvinlaug, som håper at Sørvaag kan hjelpe henne ytterligere på vei etter konkurransen er over.

— Hun har vært tydelig på at hun vil hjelpe oss videre, og det hadde virkelig vært moro. Hun er en utrolig bra låtskriver og jeg ønsker å bli bedre på det, sier Kvinlaug, som platedebuterte i 2010 med albumet "The Best Part of Me". Hun konstaterer at "The Voice" kan åpne mange dører til hennes videre karriere.

— Det er viktig å bli sett og hørt. Bare det å komme til Oslo å vise frem det jeg driver med betyr veldig mye.

Bedre konsept

Hun erkjenner imidlertid at det ikke bare er enkelt å stå i sentrum av tv–underholdninga midt i beste sendetid.

— Det blir naturligvis en helt annen setting enn noe jeg har gjort tidligere. Det er en veldig annerledes følelse å stå med kamera opp i ansiktet, enn å spille en vanlig konsert. Driter man seg ut her, er det foran flere hundre tusen, sier hun, og mener "The Voice" er et mye bedre konsept enn de andre musikkonkurransene som har vært fredagsunderholdning de siste årene.

— De prøver ikke å forandre deg her. De vil ha deg akkurat som du er, bare gjøre deg bedre.

Dette er kveldens deltakere i The Voice :

Marius Beck og Knut Anders Sørum

Synger "Bend And Break" av Keane

Odd Einar Nordheim og Pål Olsen

Synger "Raise Your Glass" av Pink.

Hege Øversveen og Cindy Kvinlaug

Synger "Somebody Like You" av Keith Urban

Aleksander W. Åsgården og Vegard L. Nesset

Synger "Hey Ya" av Outkast

Frid Nordheim og Aina Beate Gundersen

Synger "Be Mine" av Robyn