KRISTIANSAND/BYKLE: — Jeg fikk for noen minutter siden bekreftet fra Statens naturoppsyn at det ikke er brukt noen skadelige stoffer, sier Næss til Fædrelandsvennen.

Det var etter at kunstneren Marco Evaristti hadde malt en islagt foss ved Hartevatn på Hovden rød, ordføreren vurderte å politianmelde den omstridte dansken. Næss var usikker på hvilken type maling Evaristti hadde brukt, og selv om kunstneren sa at det kun var brukt fruktsaft, tok ordføreren kontakt med Statens naturoppsyn.

— Jeg kommer til å lufte saken på formannskapsmøtet i kveld, men jeg tror ikke vi går videre med denne saken, innrømmer ordføreren nå.

Reaksjonene på kunstverket har ikke latt vente på seg, verken på sosiale medier eller til Jon Rolf Næss. Ordføreren forteller at Evaristti også forsøkte å male på det lille tjernet Stussfutjern ved Hovdestøylen på søndag, men at dansken der ble jaget av folk som bor rett ved tjernet.— Folk reagerte på det de kalte griseri, og ønsket ikke tjernet rødmalt, sier Næss.

— Min reaksjon var ikke på grunnlag av det estetiske eller det visuelle, men at et voksent menneske durer rundt med en form for maling vi ikke vet hva er. Det var en ugrei situasjon, legger ordføreren til.