— Det var en helt surrealistisk kveld, og det har vel ikke gått opp for meg ennå hva som faktisk skjedde. Vi holdt fokuset gjennom hele dagen på å fremføre sangen best mulig, og tenkte ikke så mye på hva som ville skje etterpå, sier Mørland til Fædrelandsvennen.

Med totalt 88.869 stemmer gikk han og Debrah Scarletthelt til topps, og feiringen varte helt til i dag tidlig.

God kjemi

— Festen var skikkelig kul. Det er så god kjemi mellom alle deltagerne, og det ble en god del dansing og drikking, sier Mørland.

Mørland & Debrah Scarlett i aksjon. Foto: Arve Henriksen

Han har selv skrevet sangen som duoen vant med. Mørland var egentlig tilfreds med å komme til gullfinalen, fordi han fikk spille sangen to ganger. Istedet ble det tre.— Målet var jo å komme til gullfinalen, så allerede da var jeg storfornøyd. Det er en låt som man må lytte litt ekstra til, så å få spille den tre ganger var strålende, sier grimstadmannen.

Jobber videre med sangen

Årets Eurovisionfinale avholdes i Wien i mai, og før den tid skal duoen jobbe mer med fremføringen.

— Vi skal i et møte med NRK på torsdag om hva som skjer videre. Jeg er veldig spent på veien videre, og vi må fortsette å fokusere på låta og det rene uttrykket i den. Dt er viktig at vi ikke forvirrer det med for mye produksjon. I Wien blir det nok mye større og litt mer eksplosjon, men samtidig må vi holde på det stilrene. Jeg gleder meg til å representere Norge, sier Mørland.

Takker Sørlandet

Før lørdagens sending sa Mørland at de kom til åtrenge støtte fra Sørlandet, noe de fikk. I dag har tiden gått til å hente seg inn fra feiringen, og snakke med medier.

— Bortsett fra dehydrering og hodepine ha jeg det veldig fint i dag. Det har vært en travel dag med mange intervjuer, så nå skal jeg hjem og slappe av. Jeg har ikke sjekket sosiale medier ennå, så jeg har ikke fått takket alle som har stemt på meg skikkelig. Jeg må si at jeg er utrolig takknemlig for all støtten vi har fått fra Sørlandet. Vi er veldig glade for å få sjansen til å gjøre dette, sier Mørland.