- Helt ubeskrivelig og ganske creepy

Mørland & Debrah Scarlett ble sjokkerte MGP-vinnere. Men Elisabeth Andreassen tipper duoen kan nå høyt i den internasjonanle finalen

Publisert Publisert

Debrah Scarlett ble sjokkert og helt satt ut da det var klart at duoen vant den norske MGP-finalen. Foto: NTB Scanpix

_MG_1508-u772dCpLsz.jpg Foto: Arve Henriksen

Veteranduoen Elisabeth Andreassen og Tor Endresen kom til gullfinalen, men nådde ikke helt til topps lørdag. Foto: Arve Henriksen

_MG_1162-NggT5nP2Iy.jpg Foto: Arve Henriksen

  • Thomas Olsen
  • Arve Henriksen

— Nå skal vi bare drikke og ha det gøy, sa en sjokkert og overveldet Debrah Scarlett.

På direkten fikk 21-åringen beskjed om at duoen Mørland & Debrah Scarlett skal representere Norge i den internasjonale finalen i Wien i mai.

Med 88.869 stemmer, 3496 flere enn nummer to, ble duoen vinner av lørdagens norske MGP-finale.

_MG_1508-u772dCpLsz.jpg Foto: Arve Henriksen

— Det er bare helt utrolig! Jeg er helt målløs, sa makker og låtskriver Kjetil Mørland, rett før duoen fremførte vinnerballaden for tredje gang i Oslo Spektrum.

- Creepy mediesirkus

Mørland & Debrah Scarlett gikk seirende ut av gullfinalen i konkurranse med Staysman & Lazz, Erlend Bratland og Tor Endresen og Elisabeth Andreassen.

— Dette er helt ubeskrivelig og jeg har ikke ord. Bare det som skjer rundt meg her nå, med dere og alle fotografene, er ganske creepy, sier Debrah Scarlett til Aftenposten litt etterpå.

The Voice-stemme

Den norsk-sveitsiske jenta bodde i Nittedal til hun var fem, men har tilbragt mesteparten av ungdomstiden sin i Sveits. Høsten 2013 gjorde hun inntrykk på mange nordmenn med sin særegne stemme gjennom deltakelsen i The Voice på TV2. Der kom hun til semifinalen. Nå skal 21-åringen til den internasjonale Eurovision-finalen.

— Vi skal gjøre vårt beste i Wien og vi skal gjøre Norge stolte, sier hun.

Topp 10

Der tror en tidligere Eurovision-vinner, Elisabeth Andreassen, at duoen vil gjøre det skarpt.

Veteranduoen Elisabeth Andreassen og Tor Endresen kom til gullfinalen, men nådde ikke helt til topps lørdag. Foto: Arve Henriksen

— De var min store favoritt, og trodde de kom til å vinne. Det er en god kompisjon, med to fantatiske sangere. Samtidig skiller den seg ut, noe jeg også tror den vil gjøre i Wien. Der ender den garantert inne på topp 10, sier Andreassen. Selv kom hun og Tor Endresen til gullfinalen, men nådde ikke opp. Det gjorde henne ikke all verden.

Fornøyd veteran

— Vi er utrolig godt fornøyd, og så var det veldig spesielt å stå på scenen med La det swinge med Hanne Krogh, sier Andreassen.

I påsken skal de to til London for å medvirke i BBC sin store jubileumssending i anlending 60 års jubileet til Eurovision Song Conest.

Så henne på TV

Vinnerlåten «A Monster Like Me» er skrevet av Kjetil Mørland fra Grimstad, men har bodd i England mesteparten av sitt voksne liv. Han oppdaget Debrah Scarlett da hun deltok i The Voice på TV2. — Jeg synes hun har en utrolig kul stemme, med mye karakter, og jeg husket henne fra The Voice. Jeg trodde derfor hun kom til å passe denne låten veldig bra og det gjør hun. Dessuten komplementerer vi hverandre, sier 34-åringen.

Bratland ledet

Erlend Bratland lå en periode på topp under avstemmingen, men måtte til slutt se seg slått. Likevel var han fornøyd.

_MG_1162-NggT5nP2Iy.jpg Foto: Arve Henriksen

— Jeg hadde satset på gullfinalen og andreplass er veldig gøy. Så dette er ikke noe nederlag, sier han.

Flere har tro på duoen

Stian Malme, MGP-ansvarlig i NRK, har stor tro på «A Monster Like Me»i finalen i Wien.

— Det har vært mye oppmerksomhet rundt forhåndsavtaler av stemmer, men jeg har alltid sagt at dette handler om formidling på tre minutter. Det er en sterk låt som vinner, og det var en veldig sterk konkurranse. De vant gjennom i Norge og de kan lett vinne gjennom i Europa, sier Malme.

Pop hos MGP-fansen

Morten Thomassen, leder av den norske MGP-klubben, er av samme oppfatning.

— Showet på scenen var veldig bra, så hvis de får til det samme i Wien, tror jeg dette kan bli populært over hele Europa, sier han.

Publisert