— Det er ikke gjort før i Skandinavia før, så jeg er rimelig fornøyd med å ha skandinavisk urpremiere på det, sier Knut Walle.

Mannen bak enmannsteateret Udhavn Teater låser lørdag opp dørene i den gamle skolestua i Ny-Hellesund for fjortende gang. Tidligere har han spilt monologer som «Pider Ros historier» av Gabriel Scott, «Kappen» av Nikolaij Gogol og «Bedre uten hund» av Franz Kafka. I år gjør Walle en stand-up-aktig forestilling som han rett og slett har kalt «Forestillingen».

— Jeg prøver alltid å variere. Og så er det morsomt å gjøre noe nytt, sier han om stykket, med originaltittel «The Event» som John Clancy skrev i 2009. De siste somrene har mellom 1500 og 2000 mennesker fått med seg monologene i Ny-Hellesund. I år, som tidligere år, blir det tre forestillinger i uka fram til midten av september. Det er plass til drøyt 40 publikummere på hver forestilling.

— Billettsalget er i godt gjenge, og noen har allerede bestilt hele forestillinger, sier Walle.

— Hvorfor tror du folk kommer igjen år etter år?

— Uten å ta for hardt i, så er det vel en kveld som oppleves hyggelig og innarbeidet, med båtturen ut, forestillingen og pauseservering, sier skuespilleren.