De 12 forestillingene av «Cats» i Fjæreheia sommeren 2015 er avlyst.

— Nå har vi fått et endelig avslag fra skuespillerforbundet på vår søknad om å tilby praksisplasser til 51 studenter i forbindelse med Cats, sier Amalie Nilssen til NRK Sørlandet.

Den påtroppende teatersjefen ved Agder Teater har i halvannen måned prøvd å bli enige med Norske Dansekunstnere, Musikernes Fellesorganisasjon og Norsk Skuespillerforbund om en særavtale om bruk av Bårdar-studenter i forestillingen. Det har hun ikke lykkes med.

— Det er ryddig av Kilden å utsette dette. Det er en særdeles krevende oppgave å livnære seg som skuespiller, og det er forbundenes oppgave å hegne om de arbeidsplassene som finnes, sier Hauk Heyerdahl, leder i Norsk Skuespillerforbund.

— Det finnes en avtale som åpner opp for bruk av studenter i profesjonell oppsetning, men ikke i det omfanget det her er snakk om. Vi ser på det som en måte å skaffe billig arbeidskraft, sier forbundslederen.

Nilssen er ikke enig.

— Bakgrunnen for å sette opp forestillingen var å tilby studentene praksisplasser. «Cats» hadde vært et dyrt prosjekt å gjennomføre, og vi ønsket å investere i studentene og gi dem profesjonelle rammer rundt seg, sier hun.