Angus Young har rukket å bli 53 år gammel. Vokalist Brian Johnson er 61. Nå er Johnson overbevist om at fansen vil se ham dø på scenen. Foto: AFP

Johnson er 61 år gammel, og står nå klar til å fronte AC/DC på en svært omfattende verdensturné. Bandets meget etterlengtede nye album, «Black Ice», ble offisielt utgitt i dag, og det hersker et mildt AC/DC-mania over store deler av den vestlige verden.

Alder

Den eneste annonserte konserten i Norge opplevde så stor pågang at Billettservice måtte kaste inn håndkleet, og store deler av bandets Europa-turné er allerede utsolgt. Turneen starter i Wilkes-Barre i USA 28. oktober.

Medlemmene i AC/DC kan ikke omtales som ungfoler lenger. Angus Young er yngstemann med sine 53 år. Storebror Malcolm Young er 55, trommeslager Phil Rudd er 54 og bassist Cliff Williams er 58. Eldstemann er vokalist Brian Johnson som rundet 61 år femte oktober.

Død?

Johnson er imidlertid ikke bekymret for alderen. I et intervju med den kanadiske avisen Calgary Sun avslører Johnson at han ikke er nervøs. Han tror at alderen hans gir fansen et ekstra argument for å se bandet.

– Vi har fans som sier «sangeren er 61 år. Jeg skal på den konserten — det kan være at jeg får se ham dø», spøker Johnson.

Helsen bekymrer ham ikke.

– Jeg prøver å holde meg i form. Det er hardt å spille to og en halv times konserter. Jeg har en egen fitness-type som skal jobbe med meg i to uker før turneen. Han er ekspert på utholdenhet, forteller Johnson.

Salg

«Black Ice» er møtt med positive kritikker. Ifølge Farojournalen kan bandet vise til et forhåndssalg på 34.000 eksemplarer i Norge.

Til sammenligning er forhåndssalget på Bjørn Eidsvågs «Pust» nesten 39.000, mens forhåndssalget for Vamps «St. Mandag» er på 42.000.