Det er litt over seks uker siden 24-åringen fra Stavanger opprettet nettsiden Onemilliongiraffes.com. Grunnen var enkel: En kompis nektet å tro at det ville være mulig å samle inn én million sjirafftegninger. Dermed ble det veddemål. Klarer han det innen 1. januar 2011, vinner han en kasse pils.

Blir vanskelig

Til nå er det kommet inn 26.000 tegninger av det eksotiske dyret, og det er registrert over én million klikk fra 156 land på nettsiden hans. Ola Helland er overveldet.

– Hadde alle som klikket også levert tegning, ville jeg klart det til nå. Folk klikker mer enn de tegner. Det er en uting, sier han med et lurt smil.

– Men en matematiker har regnet ut at dersom jeg opprettholder den veksten jeg har hatt til nå, så klarer jeg målet.

– Tror du det går?

– Nei. Men det er gøy for det.

Intervjuet av BBC

Sist helg var en meget innbringende helg. Bare på fredagen fikk han inn 2367 sjiraffer. Det var tredje gang han bikket over 2000 på én dag.

LES OGSÅ: Nemi-Lise sendte inn sitt bidrag

– For halvannen uke siden var jeg på BBC radio. Etter det kom det en hel bunke med tegninger. Det er også en del nettsamfunn som synes dette er gøy. Én dag kom det plutselig 300 tegninger fra Polen. En annen gang kom det 400 fra Litauen. Det er helt sprøtt, sier Helland.

Prosjektet hans skal også ha blitt omtalt i en nederlandsk avis, et radioprogram i USA og et tv-program i Tyskland. Skal han nå målet om én million, må han få inn 1800 tegninger hver eneste dag til fristen går ut.

– Det må nok noe større til for at jeg skal klare det. Jeg må kanskje være gjest hos Oprah eller noe lignende, sier han.

Vil støtte et godt formål

For at folk skal føle at tegningen de leverer betyr noe mer enn at de deltar i en morsom greie – og fører til mer enn en kasse øl – oppfordrer 24-åringen nå større bedrifter til å gi én dollar til World Wildlife Fund for Nature (WWF) for hver sjiraff han samler inn.

– Jeg utfordrer store bedrifter som StatoilHydro, Conoco Phillips, Choice-hotellene, og så videre til å slenge seg på dette prosjektet. Da kan folk redde dyr ved å tegne sjiraffer. Det hadde vært noe det.

Denne ideen stiller naturlig nok markedsjef i WWF Norge, Eivind Sørlie, seg positiv til.

– Vi synes det er hyggelig med tiltak som tas opp på privat basis og støtter det arbeidet organisasjonen vår gjør. Uavhengig hvor mye penger som eventuelt kommer inn, er dette bare positivt, sier Sørlie.

Send inn

Det gikk ikke mer enn fem dager fra veddemålet ble inngått til nettstedet var på plass. Sjiraffene har spredt seg over verden med eksplosiv fart. Sjirafftegnere kan sende inn tegninger på epost, lenke til en side der tegningene ligger, sende den via Twitter , som vanlig brev, mms eller via Facebook.