KRISTIANSAND: I dag offentliggjøres finalistene til Statoil-stipendet på en million kroner. Hanne Kolstø kunne vært en av dem, men har takket nei på grunn av krangelen med Kristiansands-plateselskapet Karmakosmetix som Fædrelandsvennen skrev om tidligere denne måneden. Dette skriver Dagbladet.

— Årsaken til dette er at Statoil-stipendet omhandler en artists potensiale for å gjøre karriere i utlandet. Hannes plateselskap, Karmakosmetix, har imidlertid stanset hennes utenlandssatsning, spesifikt lanseringen i Tyskland denne våren, og dergjennom vesentlig misligholdt avtalen som har vært inngått.

Dette gjør at Hanne er i uvisshet med hensyn til utenlandslansering den nærmeste tiden. Selv om hun setter pris på nominasjonen, føler hun dermed det er riktig å trekke seg. Hanne ønsker ikke å kommentere tvisten med Karmakosmetix nærmere, utover at hun håper saken kan løses i minnelighet, sier advokatfullmektig Christian Wadahl Uhlen, som representerer Hanne Kolstø, til Dagbladet.Karmakosmetix-sjef Jan Kenneth Transeth sier dette til Fædrelandsvennen.

— Etter fire års samarbeid har oppstått en uenighet mellom Hanne og oss, men det er fordi hun har valgt å ikke følge de premissene som er lagt i kontrakten. Jeg tror ikke det er riktig av meg å gå nærmere inn på hvilke punkter det er snakk om, annet enn at de selvsagt er vitale for vårt samarbeid.

Når Hanne nå velger å bryte kontrakten med oss, så sier det seg selv at vi heller ikke kan lansere henne i Tyskland som planlagt. Det at hun hevder at dette er kontraktsbrudd fra vår side, gjør meg både trist og forbanna. Det er fristende å fortelle hele historien, men jeg tror jeg må stå for mine prinsipper om å ikke ta slike oppvasker i media. Foreløpig, sier han.

Statoil erstatter ikke Kolstøs nominasjon, og dermed er det Mikhael Paskalev, Highasakite, Shining, Ida Jenshus, Young Dreams, Thomas Dybdahl, Truls, Blood Command, Elephant 9 med Reine Fiske og Monica Heldal som skal kjempe om årets Statoil-million.