KRISTIANSAND: — Dette har blitt såpass tilspisset at jeg ikke vil ta diskusjonen i media. Vi frykter at det vil redusere mulighetene for å komme til en løsning, sier direktør Jan Kenneth Transeth i Karmakosmetix Records.

Kristiansandselskapet som de siste par årene har gitt ut både Hanne Kolstøs debutalbum "Riot Break" (2011) og "FlashBlack" (2012), bekrefter at det har oppstått en konflikt med den mest profilerte artisten i stallen. Etter det Fædrelandsvennen erfarer ligger årsakene i kontraktsmessige uenigheter, men hva de går ut på vil ikke Transeth si noe om.

PROFILERT: Jan Kenneth Transeth har ikke gitt opp å komme til enighet med selskapets mest profilerte artist. Foto: Kjartan Bjelland

Taus Kolstø

Det vil heller ikke Hanne Kolstø som har unnlatt å besvare avisens tallrike forsøk på å få henne i tale. I stedet snakker advokatfullmektig Christian Wadahl Uhlen i musikernes vederlagsbyrå Gramo på vegne av henne:

— Hanne Kolstø vil ikke si noe i media om dette, men jeg kan bekrefte at jeg representerer henne i denne tvisten. Ut over det vil jeg ikke kommentere noe, sier Uhlen.

— Hvordan er utsiktene til en løsning?

— Ingen kommentar, sier Uhlen.

Mistet Honningbarna

Karmakosmetix har på sin side også engasjert advokat, og bekrefter bare nødig historien om splid i det som til nå har sett ut som et lykkelig samarbeid.

Kolstø har ved siden av Honningbarna vært den mest profilerte kristiansandsartisten de siste to årene, og har vært løftet fram også i riksmedia som en eksponent for Kristiansand som en stadig hippere musikkby. Både Honningbarna og Kolstø var opprinnelig på Karmakosmetix, men i 2012 forsvant Honningbarna noe overraskende over til storselskapet EMI. Overgangen var ifølge de involverte partene helt udramatisk.

Dårlig tegn

Nå kan det altså se ut til at samarbeidet også med Hanne Kolstø glipper for Karmakosmetix. Selskapet har de siste årene profilert seg som et flaggskip for ideen om at det er mulig å lykkes med musikkbusiness også på Sørlandet.

— Vi hadde planlagt å gi ut Hannes tredjealbum i 2013, men dette albumet står ikke lenger på utgivelsesplanen vår, sier Transeth.

— Er ikke det et veldig dårlig tegn?

— Jo, men vi håper som sagt å få til en løsning her. Vi har satt utgivelsen i bero til situasjonen er avklart. Vi synes dette er veldig synd. Vi liker Hanne og har hatt et godt samarbeid med henne i flere år, sier Transeth.

Satser på Tyskland

Uenigheten har etter det Fædrelandsvennen forstår bygget seg opp i løpet av høsten, og den tilspisset seg denne uka da det ble klart at Karmakosmetix nekter å lansere singelen "Lalalala Love Song" i Tyskland som tidligere planlagt. Den skulle ifølge planen vært gitt ut rundt jul eller nyttår, og kommer fra Kolstøs kritikerroste andrealbum "FlashBlack".

Førsteplata "Riot Break" ble gitt ut i Tyskland i fjor vår. I januar og februar skal Kolstø ifølge sin egen hjemmeside på turne nettopp i Tyskland, med spillejobber i Köln, Wiesbaden, Hamburg og Münster. Der oppgis det også at hun skal spille på Bylarm i Oslo 14. - 16. februar. I fjor spilte Kolstø et titalls konserter i Tyskland, og hun har ikke lagt skjul på at dette er et marked hun knytter forhåpninger til.

— Vi håper i det lengste at vi kan komme fram til en form for enighet, sier Jan Kenneth Transeth i Karmakosmetix.