KRISTIANSAND: — Vi har jo holdt det gående noen år, så det blir litt gammelt og litt nytt. Vi må jo spille alle de gamle hitene som «Love Don't Bother Me» og «Hard to Say Goodbye», forteller vokalist Torstein Flakne i Stage Dolls til Fædrelandsvennen.

Fredag spiller de i Sommertravet i Sørlandets travpark.

— Jeg håper at så mange som mulig tar turen. Jeg lover at vi skal gi hundre prosent, sier Flakne.

På Billboard-lista

Han var med på å danne Stage Dolls i 1983, sammen med Terje Storli på bass og Erlend Antonsen på trommer. I dag er Morten Skogstad trommis. Gjennombruddet kom med platene «Commandos» (1986) og «Stage Dolls» (1988).

- Det var veldig pussig for oss. Vi hadde holdt på ganske lenge uten å ha fått til noe. Dette var før aha slo gjennom, og det var ganske uvanlig at vi bare var tre stykker. Vi fikk beskjed om at vi måtte bli flere for å få platekontrakt. Den første plata gav vi ut med egne midler. Vi følte at vi hadde jobbet veldig hardt, forteller Flakne.

Og det skulle lønne seg at de satset på trioen, for suksessen kom, både i Norge og i utlandet. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Singelen «Love Cries» kom inn som nummer 46 på Billboardlista i 1989.

Bildet er tatt av Stage Dolls på Kalvøyafestiaveln i 1988, året de gav ut sin selvtitulerte plate, som blant annet inneholldt låta "Love Cries". Foto: NTB Scanpix

— Det er artig å tenke på at da vi skulle dra på turné i USA, var det én journalist på flyplassen. Hadde en norsk artist kommet inn på Billboardlista og skulle dra på turné i USA, tror jeg det hadde vært flere journalister på plass. Det er vel andre tider nå.

Jubileum

I år er det 30 år siden plata «Commandos» kom ut. Flere har ønsket en markering av det, og bandet vurderer faktisk å gjøre en konsert til høsten der de spiller gjennom hele plata.

- Men det jo litt skummelt med slike jubileer. Da husker man jo hvor gammel man er, forteller Flakne og ler.

Han tror at en av grunnene til at bandet har holdt det gående så lenge, er at sangene har holdt seg, og gått videre til nye generasjoner.

— Vi ser folk på konserter som ikke var født på 80-tallet engang, forteller han.

Den siste plata til Stage Dolls kom ut i 2010, men i forbindelse med MGP-deltakelsen i år, gav de ut en ny singel, «Into the Fire». Nå jobber bandet med en ny skive.

— Jeg jobber med noen nye låter nå, og på sensommeren eller høsten kommer det ny musikk, forteller Flakne, og bedyrer at de nye låtene blir i klassisk Stage Dolls-stil.

Venter opptil 1500

Ingvar Ludvigsen, markedssjef i Sørlandets travpark, sier at det er ventet mellom 1000 og 1500 mennesker på Sommertravet.

— Vi over 40 har et spesielt forhold til Stage Dolls. De sto høyt på lista da vi skulle booke band, og vi er veldig glade for at de kommer, sier han.

I fjor var det DDE som spilte opp til konsert under nattrav, men konserten måtte avlyses etter 50 minutter på grunn av regn.

- Teknikeren som hadde ansvar for konserten sa at det var første gang på 30 år at han måtte avlyse en konsert på grunn av været. Sjansen er større for at jeg vinner V75-potten to helger på rad, enn at dette skjer igjen, sier han

Men det ser heldigvis ikke ut til å bli noe tema i år, siden det er meldt opphold i helga.