— Vi har vært veldig mye mer nøkterne i budsjetteringen i år, og dermed blir resultatet tilsvarende mye bedre enn i fjor, sier prosjektleder Anette Bylund i Måkeskrik.

Festivalen ble avsluttet med god stemning lørdag kveld da Kvelertak sto på scenen foran det Bylund anslår til å være rundt 400 mennesker. Fredagens festivalkveld var dårligere besøkt, men arrangørene sier seg likevel fornøyd med festivalen.

— Det har vært strålende vær, folk har kost seg og stemningen lørdag kveld var fantastisk, sier Bylund. Det økonomiske resultatet har hun ennå ikke oversikt over.

— Vi vet mer til uka. Da kan vi si mer.

— Blir det ny festival neste år?

— Det gjenstår å se, men vi er positive. Vi føler vi har funnet ut hvor vi skal være, og vi håper selvsagt det blir festival neste år også, sier Bylund.

Nye band

Sammen med rundt 60 frivillige var hun søndag i ferd med å rigge ned og pakke sammen etter Måkeskrik. Festivalen baserer seg på dugnad og lavt budsjett, og den har som mål å presentere nye og spennende band for et musikkinteressert publikum. Foruten Kvelertak har band som Bendik, Dråpe, Oslo Faenskap og Gerilja prydet plakaten.

I fjor gikk det ganske galt da Måkeskrik tok sikte på å passere 2000 publikummere med Turboneger på toppen av plakaten. Sceneområdet var for stort, og det så tomt ut på plenen som rommer 8000 mennesker på det meste.

I år har arrangørene flyttet scenen lenger opp og krympet både festivalområdet og budsjettet betydelig. Foreløpig har det ikke vært mulig å få festivalledelsen til å oppgi hvor mange publikummere Måkeskrik 2013 trengte for å gå i balanse.