KRISTIANSAND: — Dette er en festival du merker at det ligger en annen type oppriktig engasjement bak enn det som er tilfelle for en del andre festivaler i byen. Det er en festival med hjerte, sier Pål Hetland. Quartfestivalens gamle pressesjef sitter sammen med Odderøya Live-sjef Trond Aage Nyhus og den tidligere Quart-investoren Trygve Eftestøl og venter på at Kvelertak skal avslutte den andre Måkeskrik-festivalen.

Amok

Nede på sletta står det som kan være tett oppunder 400 mennesker, hvorav flere går amok idet siddisrockerne i Kvelertak setter i gang konserten. Forrest ved scenen er tilstanden lik det den tidligere har vært så mange ganger før i Bendiksbukta.

— Måkeskriiiiik, skriker Kvelertak-vokalist Erlend Hjelvik, og får svar så det monner fra plenen.

Før på kvelden har band som Gerilja og Oslo Faenskap spilt, og oppmøtet er betraktelig bedre enn dagen før. Måkeskrik arrangeres ved hjelp av 60 frivillige og 130.000 kroner i offentlig støtte. Ideen er å presentere nye og spennende band for et musikkinteressert publikum. Etter at det i fjor kom altfor få, og etter at det kanskje heller ikke i år har dukket opp et tilstrekkelig antall publikummere, kan det bli interessant å se hvorvidt det blir arrangert Måkeskrik i 2014. Samtidig er Måkeskrik en festival "alle" i Kristiansands musikkmiljø synes å ønske alt godt.

Kunne blitt Quart

— Hadde tidene vært annerledes kunne Måkeskrik etter hvert vokst til å bli noe som ligner det Quart i sin tid var. Men med dette oppmøtet er jeg redd konkursen er et faktum før merkevaren får satt seg, sier den tidligere Quart-sjefen Pål Hetland.- Dette er et kjempekonsept. God stemning og bra musikk. Håper virkelig de overlever, sier Trond Aage Nyhus fra Odderøya Live om Måkeskrik.

— Det eneste jeg vet er at det er lenge siden jeg har vært på en festival og virkelig gledet meg til et band skal gå på scenen, sier Trygve Eftestøl.

Måkeskriks prosjektleder Anette Bylund var lørdag natt travelt opptatt med nedrigg:

— Jeg har ikke nok oversikt til å svare på hvordan det har gått ennå. Vi må komme tilbake til det på søndag, sier Bylund.