Det er krisetid også i Hollywood, men DVD-salget går i alle fall grisegodt.

«The Dark Knight», med Christian Bale og avdøde Heath Ledger i hovedrollene, har solgt i 10 millioner eksemplarer siden filmen ble sluppet på DVD 9. desember.

Det betyr inntekter på 175 millioner dollar, eller om lag 1,2 milliarder kroner, ifølge Home Media Magazine Market Research.

Rekordsalg i Norge

I Norge er 150.000 DVD-utgaver så langt sendt til norske forhandlere, og filmen var i sin første uke den tredje mest solgte DVD-en her til lands.

Øverst på listen troner fortsatt «Mamma Mia!», med drøye 530.000 eksemplarer sendt ut til butikkene.

November er måneden da vi kjøper mest film. I år ble det satt enda en ny rekord med et salg på drøye 237 millioner kroner. Det er vel 16 millioner mer enn i 2006, ifølge bransjebladet FaroJournalen.

Også Blu-rayformatet begynner å bli populært. 18.000 kopier av «The Dark Knight» er sendt til butikkene, og halvparten er solgt etter fem dager. Ingen annen Blu-ray-film har solgt så mye på så kort tid, ifølge distributøren.

— Det er ingen tvil om at den store skaren av norske filmentusiaster har gått over til Blu-ray i stor stil, og nå følger resten av befolkningen etter, sier Håvard Erga, direktør i Warner Home Video Norge i en pressemelding.

Eddie Murphy som «The Riddler»

En tredje film i den nye Batman-serien forventes å komme på kino i 2010. Spekulasjonene går nå høyt om hvem som skal spille superskurken «The Riddler» og Batmans hjelper «Robin» i filmen, som har fått arbeidstittelen «Gotham».

Ifølge The Sun skal Eddie Murphy ha fått den førstnevnte rollen, som sist ble spilt av Jim Carrey i «Batman Forever» fra 1995. Tidligere rykter gikk ut på at Johnny Depp skulle ha rollen.

Transformers-stjernen Shia LaBeouf skal spille Robin, ifølge The Sun, som har anonyme kilder til opplysningene.