— Det finnes bare én Batman i verden, hevder borgermester Hüseyin Kalkan som har sett seg lei på Batman-filmenes tendens til å trekke oppmerksomheten bort fra den tyrkiske byen ved samme navn.

Vil ha penger

Kalkan poengterer til nyhetsbyrået Dogan at ingen noen gang har spurt innbyggerne i Batman om lov til å bruke navnet. Nå krever han, på borgernes vegne, erstatning for tort og svie: en større andel av inntektene for suksessfilmen «The Dark Knight» .

Uoppklarte mord

— Navnet Batman tilhører oss, slår borgermester Kalkan fast. Han mener også at Batman-filmene har skyld i byen Batmans økende antall uløste mordsaker og stadig stigende selvmordsrate for kvinner. Dette grunnet den psykologiske virkningen Batman-filmene skal ha hatt på innbyggerne, uten at årsakssammenhengen utdypes ytterligere.

Forslag fra spaltist

Borgermester Kalkan forteller til avisa Hürriyet Daily News at søksmålet kommer som et følge av en utenlandsk spaltist som tok opp problemene byen Batman sliter med. Hvorfor ikke saksøke filmen Batman for inntektsandeler, spurte spaltisten, og Kalkan tar saken.

— Vi syntes det hørtes fornuftig ut, og begynte å se på mulighetene for et slikt søksmål, forteller borgermesteren.

Tvilsom juss

En tyrkisk jurist avisa Hürriyet Daily News har vært i kontakt med, avfeier imidlertid mulighetene for at et slikt søksmål vinner frem. Ikke bare mangler et landområde muligheten til å registrere seg som merkenavn; byen Batman kom alt for seint på banen for å klage på Batman-bruken.

Karakteren Batman dukket for første gang opp i 1939, da i tegneserieform. Den første Batman-filmen på kino fra Warner Bros kom i 1989, med Tim Burton som regissør.

Skulle imidlertid borgermester Kalkan mot all odds vinne frem med søksmålet, kan premien bli gullkantet. I skrivende stund er kinoinntektene til «The Dark Knight» i ferd med å passere en milliard dollar, i følge Farojournalen .