KRISTIANSAND: Honningbarna kan med god samvittighet sprette både en og to flasker med champagnebrus etter helgens triumf. Juryen var ikke i tvil; de var klare vinnere av Rock City og Cultivas Idéstipend for 2010. LES OGSÅ: I kveld vinner en av dem 400.000

— Det var egentlig et ganske lett valg. Om man skal dømme ut ifra intervjuet de gjorde med oss tidligere i dag og den entusiasmen vi opplevde fra publikum her på Kick i kveld, sa juryformann Andy Inglis før vinneren av det gjeve stipendet ble annonsert fredag kveld.

Fire av 35 til finale

På forhånd hadde juryen, bestående av Andy Inglis, Fredrik Forssman og Anita Halmøy Wisløff, plukket ut fire finalister blant 35 innsendte bidrag fra artister med forankring på Sørlandet.

Norge fikk for alvor øynene opp for Lars Anfrido Emmeltun (bass), Fredrik Justnes (gitar), Mathias Johansson (vokal), Christoffer Trædal (gitar), Edvard Valberg (cello) og Anders Eikås (trommer) da de ble kåret til «Ukas Urørt» på NRK P3 bare to dager etter at de la ut sin digitale EP på nettstedet.

Musikklinja i Vågsbygd

Medlemmene i Honningbarna har bakgrunn fra musikklinja på Vågsbygd Videregående Skole.

Og selv om de bare er 17 og 18 år gamle, har de allerede spilt foran tusenvis av tilskuere på både Øyafestivalen, Hovefesetivalen og Norwegian Wood i sommer.

Terningkast fem i VG

Og om ikke det var nok, ble de også belønnet med terningkast 5 for sine opptredener både i VG og Side 2. — Vi vet ikke helt hva vi skal si…. Dette er bare helt utrolig! sa seks overlykkelige Honninbarn fra scenen på Kick. De takket flere av byens konsertarrangører for å ha gitt dem sjansen til å vise seg frem, og den trofaste skaren av fans de allerede har klart å erverve.

Flere fikk spille

I tillegg til Honningbarna var Grande, Salvador og Frida Ånnevik nominert.

Fredag kveld fikk alle fire 30 minutters scenetid på Kick, med både juryen og publikum i salen.